Predsjednik Josipović pohvalio dva europska projekta IC-a

Među 55 hrvatskih projekata iz zapošljavanja, obrazovanja i socijalne uključenosti, što su predstavljeni na Cvjetnom trgu u Zagrebu, zapaženu ulogu imali su i projekti Instruktažnoog centra d.o.o. Križevci – “Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje” i “Mobilnošću do zapošljavanja”, vrijedni više od 230.000 eura, osiguranih većinom iz pretpristupnog programa EU – IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala.

O rezultatima u smanjenju nezaposlenosti i lakšoj integraciji osoba s otežanim pristupom na tržištu rada govorili su direktor IC-a Čedomir Trivanović i suradnici.
Usred subotnje zagrebačke špice Instruktažni centar je predstavio i novo vozilo za vozačko osposobljavanje osoba s invaliditetom, a nabavljeno i europskim novcem. Čast sjesti u vozilo imali su i predsjednik RH Ivo Josipović i ministri Mirando Mrsić i Milanka Opačić, izrazivši se pohvalno o važnosti projekata za zajednicu.
Inače, svi projekti vrijedni su više od 5 milijuna eura bespovratnih sredstava, a njihovo predstavljanje, nazvano “Snaga razvoja”, organiziralo je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.