Zoran Šprajc u Križevcima na tribini ‘odradio’ tri i pol Dnevnika

Culture Shock Festival – Popularni TV urednik govorio o medijima u Hrvatskoj danas, politici, odnosu privatnog i javnog, načinu na koji percipira novinarstvo…

Jedna od najpopularnijih TV ličnosti, čak i kad nije na ekranu, na kulturnoobrazovnom festivalu u Križevcima govorila je o svojoj karijeri, vođenju središnje informativne (nekad i najgledanije) emisije na javnoj televiziji, a nije se libio publici pojasniti ni zašto je često Dnevnike volio završavati humorom.

Zoran Šprajc treći je gost ovogodišnjeg festivala Culture Shock koji je u jednoj večeri okupio više od stotinu ljudi, a prilikom nastupa na tribini koja je u četvrtak počela točno u vrijeme Dnevnika HRT-a priznao je da mu je teže govoriti pred punim Klubom nego najširim auditorijem u državi. Jer, ovdje je gotovo sve u publici i sam vidio…

Danas suspendirani novinar javne TV u skoro dvosatnom showu istaknuo je da se novinar i urednik ne treba sramiti i bojati izraziti svoj stav javnosti, obzirom i na to da ga, kao zaposlenika javne, državne ustanove, plaćaju upravo građani. Za njega biti novinar znači ne samo informirati nego i argumentirano iznijeti svoje viđenje.

Šprajc je govorio i o anegdotama s priprema emisija, razgovora s političarima i njihovu utjecaju, ulozi javne i privatnih televizija, programu i sadržaju koji on želi gledati, uzorima, kolegama, senzacionalizmu i ozbiljnom novinarstvu, dotaknuvši se i susreta s Angelinom Jolie, o čemu je pisao i na svojem blogu (objavio i knjigu odabranih blogova “Moja istina o Angelini Jolie”), da bi susret ‘odjavio’ tvrdnjom kako mu je gostovanje “live” pred publikom bilo ugodno iskustvo. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.