Križevački kuglači bilježe novu pobjedu

Križevačka kuglačka bajka nastavlja se i dalje. Nadigravši KK „Obrtnik 2011“ Križevčani su upisali šestu pobjedu u nizu, a time na svoj konto ubilježili i 28. bod. Varaždinska kuglana ove je sezone svaki put bila sretna za „Elektraše“, a iznimka nije postalo niti u četvrtak odigrano 22. kolo 3. HKL regije sjever. Visoka pobjeda od 6:2 s ne previsokih 43 čunja razlike bila je unaprijed očekivana, iako su se, po tko zna koji put do sada Križevčani „potrudili“ da si maksimalno zagorčaju život.

„Elektrina“ sedmorka koja se uputila u Varaždin u svakom je pogledu slovila kao favorit nad domaćom momčadi, da bi se prije samog početka utakmice karte malo promiješale. Glavni sudac uočava da je Dejan Kirin, inače standardan igrač „Elektre“, dan ranije trebao obnoviti liječnički pregled i ne dopušta mu nastup, što je značilo da križevačka ekipa ostaje na šest igrača, odnosno bez ijedne rezerve. Ova kardinalna pogreška logistike križevačkog kluba ozbiljno je ugrozila sam ishod utakmice, ali je na sreću u konačnici ipak prošla bez posljedica.

 Prva trojka križevačke momčadi besprijekorno odrađuje zadaću. Posavec (546), Marijan Kirin (530) i Horvat s 548 srušenih čunjeva protivnicima ne prepuštaju niti poen, a stvaraju i ogromnu prednost od 105 čunjeva. Domaćin se niti nakon tolikog minusa ne predaje te u drugom bloku daje svoj maksimum.
Druga trojka „Elektraša“, Vratarić, Sanković i Knapić za minimalnu pobjedu moraju sačuvati prednost u „drvima“ .Visoka  prednost vrlo se brzo topi i nakon dva odigrana seta koja su otišla na stranu domaćina pada na svega 34 čunja. Vratarić tada podiže ritam i do kraja ipak osvaja jedan set, te sa srušena 493 čunja malo smanjuje zaostatak za protivnikom. Sanković (558) osvaja preostala dva seta i pobjeđuje najboljeg domaćeg igrača za tri čunja, dok Knapić (486) do kraja ne uspijeva ozbiljnije zaprijetiti protivniku.
Utakmica završava rezultatom : KK „Obrtnik 2011“ – KK „Elektra“ Križevci : 2-6 (3118-3161)
Sljedeće kolo donosi županijski derbi u kojem će „Elektra“u koprivničkoj kuglani biti formalni domaćin KK-u „Željezničar“ iz Koprivnice. Do sada Križevčani još ni jednom nisu slavili protiv Koprivničanaca, a pobjeda u toj utakmici bila bi im neizmjerno važna u borbi za postolje.
      
 

Vezano

Komentari su zatvoreni.