Omiljeni autor Ante Tomić čitanjem razveselio Križevčane

Književna tribina Culture Shocka. Osim susreta uživo u Klubu kulture, ove godine na festivalu se Tomićeva djela izvode i na predstavi

Oni kojima je svaki njegov posljednji naslov izmakao (jer je najčitaniji i najposuđivaniji hrvatski književnik u križevačkoj knjižnici), i svi koji obožavaju njegovu pisanu riječ (kao i filmove i predstave nastale iz tih riječi) i to su konačno dočekali – Ante Tomić stigao je u Križevce, na tribinu festivala Culture Shock.

 

Najtraženiji domaći autor, novinar, kolumnist, scenarist, u Klubu kulture gotovo je dva sata čitao izvatke iz svojih romana i novinske kolumne, a u ležernoj atmosferi i odgovarao na pitanja publike o svom poslu, navikama te, neminovno, o političarima i društvenim pojavama, koje tako vješto ismijava i secira u svojim tekstovima.
– Volim pisati i ugađati čitateljima, to mi ne smeta – kazao je autor hit romana s kojima je, od početka 21. stoljeća, zasigurno ponovno Hrvate zainteresirao na čitanje. Otkrio je, doduše, da pisanje ne smatra lakim i rutinskim poslom, a možda je ponekoga i “razočarao” iskrenim priznanjem da mu čak nije ni smiješna većina toga što je napisao, no zato je Križevčanima bilo ugodno smiješno čuti kakva je iskustva imao pišući o Kerumu ili kako mu je bilo na premijerama filmova snimljenih po njegovim romanima.

S ovim nastupom Ante Tomića u Križevcima nije završila njegova “prisutnost” na ovogodišnjem Culture Shocku, jer u utorak 27. ožujka u Koncertnoj dvorani Glazbene škole igra se predstava “Ludnica u plesu”, koju su redatelj Boris Čataj i glumac Igor Frbežar pripremili na temelju Tomićeva djela “Klevete i laži”, a iz koje je autor na tribini također prezentirao jedan ulomak. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.