Veliki pomak križevačkih kuglača

U 20. kolu 3. HKL regije sjever, križevački su kuglači upisali i petu pobjedu u nizu, te su s nova dva boda skočili na 3. mjesto ljestvice. S omjerom 6:1 u nastavku sezone i osvojenih ukupno 26 bodova „Elektraši“ su već sada, pet utakmica prije kraja, nadmašili svoj najbolji učinak iz protekle tri sezone.

U prekrasnoj varaždinskoj kuglani Križevčani su protiv posljednje plasirane „Ivančice“ opravdali ulogu apsolutnog favorita i do bodova došli odradivši tek malo jači „trening“. Prva „Elektrina“ trojka odmah počinje sa žetvom setova i poena. Posavec (543), Marijan Kirin (557), te Dejan Kirin (539) sakupljaju prednost od nedostižnih 138 čunjeva i protivnicima prepuštaju tek simboličnih 1,5 setova. 

 S drugom križevačkom postavom malo se kalkuliralo. Velika prednost dozvoljavala je treneru da odmori neke ozlijeđene igrače i da pruži priliku igračima s klupe. Vratarić (244) u solidno odigrana dva seta jednog i osvaja. Sanković koji ga zamjenjuje osvaja preostala dva seta, te ta kombinacija s 512 srušenih čunjeva osvaja i poen. Tkalec (506) osvaja tri seta i uvjerljivo odnosi poen, a kombinacija Knapić (242) i Horvat (259) ga gubi.

Utakmica završava uvjerljivom pobjedom „Elektre“ 7:1 s ogromnih 179 čunjeva prednosti. Sljedeće su kolo križevački kuglači slobodni, a nakon toga ih čeka 5 bespoštednih utakmica u kojima će svaki bod značiti napredak ili pad za nekoliko mjesta na ljestvici. 20. kolo detaljno:  http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/45/20.%20kolo.pdf.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.