Križevački harmonikaši uspješni na regionalnom natjecanju

Glazbena škola Alberta Štrige u Križevcima prošli je tjedan bila domaćin 50. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa – regionalnog natjecanja u harmonici, gdje je nastupilo 49 učenika iz svih krajeva Hrvatske, najviše iz Istre (Pula, Poreč, Labin, Pazin) odakle je poznata i vrlo jaka harmonikaška škola, a Sveučilište u Puli jedino u Hrvatskoj gdje se može studirati harmonika.

 

Učenici su prema dobi podijeljeni u šest kategorija, od kojih su u četiri nastupili i učenici naše škole. U I. kategoriji nastupila je Dorotea Franjčević, najmlađa sudionica natjecanja, koja ide u 1. razred i uči harmoniku tek šest mjeseci!! Osvojila je vrlo visoku II. nagradu sa 86,60 bodova. U II. kategoriji nastupili su učenici Marko Bošnjak I Claudia Pittner,  kojima je za manje od jednog boda promakao nastup na Državnom natjecanju. Marko je ostvario 89,98 bodova, a Claudia 89,30.

U III. kategoriji je učenik Robert Lončarić ostvario također vrlo lijep uspjeh – II. nagradu i 88,50 bodova. U V. kategoriji nastupila je srednjoškolka Mihaela Hadrović, koja iza sebe već ima brojna natjecanja i nagrade, i osvojila 1. nagradu (93,50) i plasman na državno natjecanje, koje će se održati u Varaždinu, 25. – 31. ožujka. Mentori nagrađenih učenika su prof. Ksenija Tirić i prof. Nikola Jankov.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.