(FOTO) Gradonačelnik održao prijem za odlične učenike

U velikoj dvorani Hrvatskoga doma držan je prijem za učenike osnovnih škola koji su svih 8 razreda, zaključno sa školskom godinom 2020./2021., završili s općim uspjehom 5.0, učenike srednjih škola koji su sve razrede, zaključno sa školskom godinom 2020./2021., završili s odličnim uspjehom (najnižom ukupnom prosječnom ocjenom 4.8 ostvarenom tijekom srednjoškolskog obrazovanja od 1. do 3., odnosno od 1. do 4. razreda srednje škole, uz prethodni uvjet da učeniku tijekom tog obrazovanja nije zaključena ocjena dovoljan niti iz jednog predmeta), kao i učenike i njihove mentore, koji su u školskoj godini 2020./2021. osvojili jedno od prva tri mjesta/nagrade na državnim natjecanjima ili su sudjelovali na državnom natjecanju, susretu ili smotri.

Nakon uvoda i prije početak dodjele, prigodnim riječima prisutnima se obratio gradonačelnik Mario Rajn koji je učenicima, mentorima i ravnateljima čestitao na velikim uspjesima koje su postigli tijekom protekle školske godine rekavši : „Specifična područja u kojima djelujete i stvarate zapravo su inspiracija kojom nastojimo djelovati kao gradska zajednica, a državna natjecanja na kojima ste sudjelovali najbolji su primjer kako prenosite ime našega Grada diljem cijele Republike Hrvatske. Na tome vam od srca čestitam, a još više zahvaljujem. Vi ste budućnost, a nadam se inspiracija i za ostale kolege u vašim generacijama i vjerujem da ćete tako biti i u godinama i desetljećima koji dolaze.“ Uz gradonačelnika, prijemu je nazočio Sandro Novosel, pročelnik upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam.

Nagrađen je ukupno 31 učenik odlikaš osnovnih i srednjih škola: 19 iz osnovnih škola Ljudevita Modeca i „Vladimir Nazor“ i osnovnoškolskog programa Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, te 12 učenika srednjih škola (Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Srednje škole „Ivan Seljanec“ i srednjoškolskog programa Glazbene škole Alberta Štrige).

Nagrađeni su i osvajači jednog od prva 3 mjesta/nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama: ukupno 29 učenika osnovnih škola i glazbene škole, i tri učenice srednjih škola s područja Križevaca (pojedinačno i ekipno), s njihovim mentorima.

Financijska sredstva za nagrađene osigurana su iz Proračuna Grada Križevaca, po 500 kuna za učenike osnovnih i četverogodišnjih srednjih škola, 300 kuna za one koji su završili trogodišnje programe te će ove godine za tu svrhu biti isplaćeno 39.950,00 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.