Fabijanu Brčiću prva seniorska medalja na A turniru

Borac križevačkog Taekwondo kluba “Radnik” i seniorski reprezentativac Hrvatske Fabijan Brčić prošli je vikend nastupio na prestižnom međunarodnom turniru “Croatia Open” među 1328 natjecatelja iz cijelog svijeta, gdje se u kategoriji seniora do 74kg borio u konkurenciji čak 45 natjecatelja, najbrojnijoj na turniru, i nakon pet kola osvojio broncu. Brčiću je ovo prva seniorska medalja osvojena na turniru A kategorije, za što kaže da je lijep osjećaj:
– Bilo je odlično! Prvo kolo je bilo teško, što je i normalno jer se dugo nisam natjecao, pa nisam očekivao da ću biti tako dobar, iznenadio sam sam sebe, izjavio je Brčić za Križevci.info, zadovoljan što mu se koljeno oporavilo od ozljede.

Brčić je 1. kolo bio slobodan, a u 2. kolu je pobijedio Izraelca Erana Gileada s uvjerljivih 18:9. U 3. kolu bio je bolji od Kiyana Karambakhschija iz Njemačke, dok je u 4. kolu slavio 15:7 protiv Srbina Ivana Karajlovića. U polufinalu je izgubio od Poljaka Bartosza Koleckog rezultatom 8:4.
Kao student prve godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Brčić trenira u TKD “Novi Zagreb” kod Branimira Blečića, izbornika muške seniorske reprezentacije, a za “Croatia Open” trener mu je bio Zoran Jandroković.

Vezano

Komentari su zatvoreni.