Košarkaši ‘Križevaca’ dočekuju ‘Kvarner 2010’

Nakon dramatične utakmice 4. kola košarkaške A1 lige na gostovanju u Dubrovniku, u kojoj su košarkaši KK Križevci ostvarili prvu gostujuću, a ukupno treću pobjedu u prvenstvu, “Žapci” se okreću idućoj utakmici u kojoj će na domaćem terenu ugostiti riječki Kvarner 2010. Utakmica u križevačkoj sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca igra se u subotu 5. studenog u 19 sati, a već se sada zna da sve goste očekuju mnogobrojna iznenađenja u dvorani, a tako i u navijačkom šatoru. Uz mladog Jurlinu, junak utakmice u Dubrovniku još je jednom bio Josip Glavinić, koji je reprizirao pobjedonosni koš iz prve utakmice protiv Zadra, preciznim pogotkom nekoliko sekundi prije kraja utakmice.
– Velika pobjeda u Dubrovniku, nismo se predavali do samog kraja i mislim da je to najveći plus te utakmice. Tri minute do kraja gubili smo devet koševa razlike, još jednom smo pokazali karakter i tu pobjedu treba potvrditi sad doma protiv Kvarnera, a ukoliko bude pravi pristup utakmici, ne sumnjam u to, prokomentirao je utakmicu u Dubrovniku križevački junak Glavinić.

Utakmica u Dubrovniku još je jednom pokazala da se križevačka momčad, bez obzira na rezultatski minus, može vratiti u igru:
– Mali Roko Jurlina je pokazao da je hladan, u ključnim je trenucima zadržao hladnu glavu i čestitam mu na tome. Sad se pokazuje jedna naša vrlina, vraćanje u igru bez obzira na rezultatski minus. To se vidjelo protiv Zadra, pa i Splita, gdje smo gubili prvo poluvrijeme, a na kraju smo pobjeđivali. Može se dogoditi da i utakmica protiv Kvarnera krene loše, ali treba nastaviti vjerovati u pobjedu do kraja. Ne treba računati hoćemo li dalje u Ligu za prvaka ili u Ligu za ostanak. Trebamo igrati utakmicu po utakmicu, igrati kao i do sada, to je jedino što može dati rezultat, kazao je procesor igre Žabaca Glavinić.

Iduće, 5. kolo, KK Križevci na domaćem terenu dočekuje riječki Kvarner 2010, momčad koja je ostvarila tri pobjede u nizu.
– Doveli su dva super igrača, a to su Šimovič i Češković. Međutim, ja zapravo želim po prvi puta vidjeti kako ćemo reagirati kad se od nas očekuje pobjeda. Do sada je, sa Zadrom i Splitom, sve bilo bez pritiska, ako odigramo dobro, super; ako ne, nema zamjerke, ipak su oni veliki klubovi. A sad se već lagano postavlja imperativ i očekuje se subotnja pobjeda, posebno od navijača. I zanima me kako ćemo odigrati pod pritiskom. Tu će nam pomoći i naši navijači! Moramo biti svjesni da se nikoga ne može pobijediti s lakoćom, već samo na borbenost i veliko srce, svjestan je Glavinić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.