‘Križevački fašnik’ u subotu prijepodne

Križevci će u subotu, 18. veljače 2012. od 10 do 12 sati pokušati probuditi uspavane zimske, snježne mjesece organizacijom Križevačkog fašnika. Uz lokalne maskirane grupe djece i odraslih, u goste dolaze i „Prigorski svati“ iz Sv. Petra Orehovca i Miholečki Medvedi maskirani u pletenice od sijena i slame, te glumci KUD-a Kalnik sa šaljivim skečevima. Velika maskirana fašnička povorka praćena križevačkim mažoretkinjama, bubnjarem, puhačima, vrtićima i školama, kostimiranim jahačima i kočijama krenuti će u 10 sati od Vatrogasnog doma prema Trgu J.J.Strossmayera gdje će se održati vjenčanje mladenaca „Prigorski svati“.
– Dođite, opustite se i razveselite, veselo maskirajte i uživajte na Križevačkom fašniku!, najavljuje direktorica gradskog Turističkog ureda Olinka Gjigaš.

Posjetitelji će moći uživati u skečevima na aktualne teme i predstavljanju maski i maskiranih grupa, a za djecu je u paviljonu na Strossu organizirana predstava “Veljaču nam brige muče, ožujak bi krafne vruće”. Sponzor KTC će za sudionike osigurati krafne, čaj i kuhano vino koje će besplatno dijeliti pokraj Dječjeg centra Ivana. Dodatne informacije o manifestaciji dostupne su u Turističkom uredu grada Križevaca, koji bi, zahvaljujući naporima nove direktorice, uskoro trebao imati dostupnu i službenu web stranicu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.