Županija prihvatila pokroviteljstvo nad obilježavanjem 40. obljetnice koprivničke i 10. obljetnice križevačke Bibliobusne službe

U prostorima Županijske uprave u utorak, 19. veljače zamjenik župana Ratimir Ljubić sastao se s ravnateljicom Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Dijanom Sabolović-Krajinom kako bi razgovarali o važnim obljetnicama koje se obilježavaju ove godine – 40 godina Bibliobusne službe koprivničke Knjižnice i 10 godina Bibliobusne službe Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci.

Županija je prihvatila pokroviteljstvo nad obljetnicama, a zamjenik Ljubić naglasio je odličnu suradnju s Knjižnicom, prvenstveno na osiguravanju usluge Bibliobusne službe kojim je knjižničarskim uslugama pokriveno područje cijele Županije. Uz Grad Zagreb, jedina smo županija u Hrvatskoj koja kroz koprivnički i križevački bibliobus obilazi sve općine na svom području, a uključeno je čak dvije i pol tisuće korisnika. Obzirom da brojna mjesta nemaju općinske knjižnice, ta je usluga prvenstveno od koristi najmlađima u smislu poticanja čitalačkih navika i ljubavi prema knjizi.

Ravnateljica Sabolović-Krajina zahvalila je Županiji na podršci i suradnji te je naglasila kako će u sklopu obilježavanja obljetnica biti organizirane izložbe i razne posjete, a središnja proslava bit će stručni skup „Inkluzivne usluge pokretnih knjižnica“ u sklopu godišnje skupštine društava knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Na stručnom skupu očekuje se oko stotinjak gostiju te isto toliko posjeta učenika koprivničkih škola bibliobusima koji će biti izloženi na glavnom koprivničkom trgu.

Možda vam se svidi

Komentari su zatvoreni.