Kukuriku koalicija još uopće nema pojma što bi s Ipsilonom

Ministar prometa Zlatko Komadina na sto muka, a Bjelovar i Koprivnica i dalje odsječeni od Zagreba – Zbog toga što ne mogu graditi cestu, izvođači traže stotinjak milijuna kuna – to je, zasad, cijena predizbornog cirkusa bivše vlasti

Svečano otvorenje radova upriličeno je još 27. travnja 2009. godine, na za taj predizborni igrokaz(dvadesetak dana prije lokalnih izbora) unajmljenoj parceli. Do danas nije izgrađen nijedan kilometar Podravskoga ispilona, najkontroverznije prometnice u Hrvata.

Bez odgovora

Lako za to što bi se zbog bezobrazne prevare naroda morali sramiti bivši premijer Sanader, potpredsjednik Vlade Polančec, potpredsjednik Sabora Friščić, pa onda i Đ. Adlešič, Koren, Čačija, Korušec, Bajs, Pankretić, Milinković… – imaju oni i većih dubioza od moralnih – problem je u tome što su Koprivnica i Bjelovar i dalje prometno odsječeni od metropole.

 

Kako će se Kukuriku koalicija postaviti prema Podravskome ipsilonu, logično je pitanje koje si birači s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije postavljaju barem od prosinačkih izbora. Službenoga odgovora zasad – nema. Ministarstvo prometa nije nam odgovorilo na pitanja nastavlja li se gradnja Ipsilona kao autoceste prema ugovorima koje su potpisali njihovi prethodnici te koji su rokovi gradnje i tko će sve to skupa platiti.

Jedino je novi ministar Zlatko Komadina nedavno ustvrdio kako će do konca ove godine biti dovršena dionica autoceste Gradec-Vojakovački Kloštar.

Nitko ništa ne zna

– Još se nismo stigli time baviti. Čekaju se novi ljudi u Hrvatskim autocestama. U ovome je trenutku situacija nezgodna zbog toga što su ugovori potpisani, a ugovore se ne može samo tako raskidati – kazao nam je izvor iz Ministarstva koji je želio ostati anoniman.

Ta “nezgodancija” da su ugovori o gradnji Podravskoga ipsilona potpisani još prije gotovo tri godine proizvodi sasvim konkretne posljedice. Izvođači se već dulje vrijeme žale da gube novac jer ne mogu graditi, a za to okrivljuju državu, odnosno HAC, koji nije osigurao uvjete da počnu graditi. U ovome trenutku, prema neslužbenim procjenama, penali koje bi državna tvrka trebala platiti izvođačima penje se na stotinjak milijuna kuna! Drugim riječima, to je cijena predizbornog cirkusa u režiji već spomenutih aktera.

– Najvažnije je da se cesta što prije izgradi, a sve je ostalo predmetom razgovora ‘u hodu’ – kazao nam je jučer sugovornik iz redova Kukuriku koalicije.

Ipak, glavna su pitanja u vezi s Podravskim ipsilonom i dalje otvorena, od onoga kada će ta prometnica biti dovršena, pa do onoga hoće li vozači iz Koprivnice i Bjelovara do Zagreba plaćati cestarinu ili neće. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.