Počinje teniska liga – očekuje se fair play i dobra zabava

Tenis klub “Radnik Križevci” nakon četiri godine pauze opet organizira natjecanje tenisača pojedinačno i u parovima, tzv. piramidu kojoj je cilj zabava i rekreacija. Od igrača očekuju fair play i prijateljski pristup, pravila su već dogovorili, a zanimljivo je da su, valjda zbog prijašnjih iskustava, predvidjeli i rješavanje eventualnih nesporazuma pa će, kad se igrači među sobom neće moći dogovoriti je li loptica pala unutar terena ili izvan njega, presudan biti stav najstarijeg sudionika natjecanja.

Na početku piramide svi igrači su na istoj razini poredani po abecedi i pobjedama se pomiču prema vrhu piramide. Najbolji igrač je na najvišoj razini, ispod njega su igrači na drugom i trećem mjestu, a ispod njih natjecatelji od 4. do 6. mjesta i tako dalje, ovisno o broju prijavljenih. Igrači se uzajamno izazivaju na mečeve ovisno o poretku u piramidi u trenutku izazivanja tako da igrač izaziva igrača koji mu je prvi slijeva. Ako u meču pobijedi izazivač, zamijeniti će mjesto sa izazvanim, a ako izazivač izgubi, pozicije u piramidi se ne mijenjaju.

Natjecanje počinje 2. svibnja, a prijave su već otvorene. Kotizacije nema, igrači se mogu uključiti i tijekom natjecanja, no bitno je da svaki igrač odigra najmanje dva meča u 30 dana. Veliko finale i završetak natjecanja planiraju se za 30. rujna kad će osam najbolje rangiranih pojedinaca i parova igrati turnir za pobjednika.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.