Žučna rasprava na skupštini županijskog Zbora nogometnih sudaca

Sudačka skupština – Suci ogorčeni zbog opraštanja kazni igračima

SOKOLOVAC – Članovi županijskog Zbora nogometnih sudaca jučer, u nedjelju, u Lovačkoj kući u Sokolovcu održali su redovnu izvještajnu godišnju skupštinu. Žučna se rasprava povela o napadima na suce i stavu pojedinih sudaca da kazne nisu dovoljno visoke, a neki su istaknuli da Nogometni savez nije dovoljno stao u zaštitu sudaca. To se posebno ticalo Belobrkove kazne, koja je ukinuta unatoč oštrom protivljenju sudaca.

Razgovor s Friščićem

Također je izraženo nezadovoljstvo da predsjednik Saveza Josip Friščić nakon svega nije pronašao vremena sjesti s predsjednikom zbora sudaca Draženkom Kovačićem da zajednički pokušaju riješiti probleme. Friščića nije bilo na sjednici, iako je bio pozvan, što je većina sudaca na skupšitini vrlo negativno prihvatila i zatražila hitni sastanak. Ideju o snimanju utakmica Prve ŽNL suci su drage volje prihvatili zato što bi se time značajno povećala kvaliteta suđenja jer bi suce bilo lakše kontrolirati. Zbog podizanja kvalitete suđenja kao novost uveden je i obvezni mjesečni zajednički trening svih sudaca na kojem bi se analizirale utakmice i suđenja.

Sporno plaćanje sudaca

Raspravljano je i o problemima naplate sudačkih taksi, koje se prije svega ne plaćaju i pojavljuju se dugovi, a s druge strane, isti klubovi plaćaju svoje igrače. Želja sudačkog vodstva je da se više ne plaća na ruke već preko žiro računa kako bi suci bili čisti prema Poreznoj upravi. No, zaključak je da bi se taj problem trebao regulirati na državnoj razini. Povjerenici Radovan Knežević, Milan Dević i Zlatko Šimčić iznijeli su izvješća o delegiranjima na kojima nije bilo većih rasprava, kao ni za financijsko izvješće.

Suci su od članarina, seminarskih kotizacija i ispita prihodovali 40 tisuća kuna, a toliko su i rashodovali. Novac je potrošen za provedbe seminara, održavanje ispita za nove suce, kontrolne utakmice za viša zvanja, troškovi pošte, a ove je godine kupljeno prijenosno računalo i printer. Istaknuto je da sudačka komisija prošle godine za svoje sastanke nije naplaćivala putne troškove i naknade za rad nešto bi se uspjelo uštedjeti. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.