Investicija: Projekt vrijedan 2,2 milijuna kuna

Apatovčani bi uskoro trebali dobiti vodovod. Radovi su počeli prošlog tjedna, kada su na teren izašli i Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca, Anđelko Nervo, gradski pročelnik za stambeno-komunalne djelatnosti, Goran Gregurek, direktor Komunalnog poduzeća i Marinko Babić, direktor tvrtke Palir, koja gradi vodovod.

U trgovinu po vodu

Riječ je o projektu kojim će vodovod biti izgrađen u naseljima Apatovec, Sveti Martin, Prikraj i Špiranec, kroz program vrijedan 2,2 milijuna kuna. Realizacija spomenutog programa počela je upravo u Apatovcu, naselju u kojem mještani već godinama muku muče s nedovoljno vode.

Koliko je vodovodna mreža potrebna stanovnicima Apatovca, možda najbolje govori primjer poljoprivrednika Slavka Pavišića (71), koji svakodnevno odlazi u trgovinu po flaširanu vodu.
– Živim od 1100 kuna mjesečno i uz sve što moram plaćati, moram još i kupovati vodu u dućanu, a za stoku ili polje moram izmišljati ’’toplu vodu’’ – ogorčeno je rekao Slavko Pavišić.

Tijekom ljetnih mjeseci u Apatovec nekoliko vatrogasnih cisterni svakodnevno dovozi vodu. Da stvar bude apsurdnija, Apatovec je godinama sjedište tvornice Kalničkih voda, jedne od najvećih punionica voda u Hrvatskoj, a istovremeno, tamošnji mještani svakog ljeta imaju sve manje vode u privatnim bunarima, koji sve više i presušuju.

Vodoopskrba područja

Radove sufinanciraju Ministarstvo regionalnog razvoja iz programa EIB2 i Grad Križevci pa će vodovod u četiri križevačka prigradska naselja biti izgrađen zajedničkim sredstvima u omjeru 60:40.
– Trenutno najviše radimo na vodoopskrbi i odvodnji na području Križevaca. Tako je pred završetkom hidroblok u Bukovju, a ovih dana počet će probno puštanje vode u izgrađene sustave u Bukovju, Đurđicu i do Carevdara – rekao je Branko Hrg i dodao da je osim u Apatovcu i spomenutim naseljima počela gradnja vodovoda i u Gornjem Cubincu i Gračinama, a za sva ostala naselja u izradi je projektna dokumentacija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.