Branko Hrg novi predsjednik HSS-a

ZAGREB – Dugogodišnji križevački gradonačelnik i član predsjedništva HSS-a Branko Hrg naredne četiri godine vodit će ovu najstariju hrvatsku stranku. Na izbornoj skupštini u Zagrebu, Hrgu je glas dalo 555 izaslanika dok je njegov protukandidat Damir Bajs dobio 374 glasa. HSS je potrebno vratiti na stare staze, a to je moguće postići stanačkom konsolidacijom, programskim osvježenjem, kadrovskim pomlađivanjem te unutarstranačkom demokracijom, kaže Hrg te dodaje:
– Važno je krenuti u jednu inventuru po terenu kako bi dobili pravu sliku stanja na terenu. Znači, kakva je trenutno situacija i što se gdje događa, kako bi nakon toga napravili plan obilaska terena. Potom ćemo krenuti u obilazak organizacija, dati ljudima mogućnost da imaju ono što sam im obećao u kampanji, a obećao sam im da će vodstvo stranke biti pristutno i da će s članstvom živjeti, kazao je Hrg.

Hrg dodaje da će se uskoro održati i prva sjednica Predsjedništva stranke, na kojoj bi trebala biti donijeta odluka o sazivanju izvanredne izborne skupštine Dubrovačko-neretvanske organizacije koja je raspuštena. A na pitanje kako će obnašati i funkciju gradonačelnika Križevaca i predsjednika HSS-a Hrg je odgovorio:
– Godinu i koji mjesec ću izdržati: radit ću malo duže nego što je to bilo do sada. Ako je sad radno vrijeme bilo od sedam do osam navečer, sad će biti od sedam do deset. Kad se pobroji i malo još putovanja, pa će i vikendi i sve ostalo biti radni. Tako će to morati funkcionirati, rekao je Hrg.
Hrg je na kraju dodao da će se maksimalno angažirati za rješavanje određenih problema u našem kraju, kraju iz kojeg dolazi, no, dodaje, radit će na dobrobit svih i van granica Podravine i Prigorja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.