Bajs i Hrg za novog predsjednika HSS-a

Damir Bajs i Branko Hrg kandidati su za novog predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS), doznaje Hina u HSS-u nakon kandidacijskog postupka koji se u stranci održavao od 12. prosinca 2011.
Na Izbornoj glavnoj skupštini HSS-a 28. siječnja u Zagrebu 1026 izaslanika odlučit će hoće li Bajs ili Hrg u sljedeće četiri godine voditi HSS i tako doći na mjesto Josipa Friščića.

Friščić je najavio da se više neće kandidirati za predsjednika HSS-a nakon parlamentarnih izbora na kojima je ta stranka, to jest on, osvojila samo jedan saborski mandat, što je pet manje nego u prošlom sazivu. Svoj mandat stavio je u mirovanje, a na njegovo mjesto došao je Bajs i tako postao jedini saborski zastupnik HSS-a.
Bajs je trenutačno potpredsjednik HSS-a, a u prošloj vladi obnašao je dužnost ministra turizma. Hrg je gradonačelnik Križevaca i dugogodišnji član Predsjedništva HSS-a.

Kako se doznaje u HSS-u, kandidaturu za potpredsjednike HSS-a podnijelo je 13 članova, od kojih će se izabrati pet potpredsjednika.
Za glavnog tajnika HSS-a kandidirao se organizacijsko-tehnički tajnik stranke Ilija Ćorić. Dosadašnji glavni tajnik HSS-a Nenad Matić nije se kandidirao.

Izaslanici HSS-a birat će i predsjednike pet regionalnih organizacija, pet biranih članova Predsjedništva, 30 biranih članova Glavnog odbora te po pet članova i po pet zamjenika članova Nadzornog odbora, Časnog suda i Statutarnog povjerenstva.
Sadašnji predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić za predsjednika stranke je izabran u prosincu 2005. i od tada je neprekidno vodio HSS. (HRT)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.