Krapinčani osvojili Križevce

Momčad Mal Gal građevinarstva iz Krapine pobjednik je 13. izdanja malonogometnog turnira Križevci Ožujsko koje je u subotu navečer završeno u gradskoj školsko-sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevci. Krapinčani su u finalu bili bolji od branitelja naslova, Beneteksa iz Križevaca 2:0 pogocima slovenskog reprezentativca Roka Mordeja u 6. i 15. minuti. Bilo je to jedno od najboljih finala svih dosadašnjih turnira. Obje su momčadi prikazale atraktivnu igru, „pucalo se iz svih raspoloživih oružja“, a oba su čuvara mreže činila čuda na svojim vratima. Ernest Malarić je „začarao“ svoju mrežu pred naletima Kovačeca, Novaka i Hertla. Branio je na sve moguće načine, rukama i nogama, a u jednom trenutku je i glavom zaustavio siguran pogodak. Njegov kolega s druge strane Stanislav Bakrač „skinuo“ je, također, desetak teških udaraca.

Mal Gal je, kao i obično, pojačan s igračima iz Dežele, a pokazalo se još jednom koliko je značajna uloga Mordeja. U 6. minuti zakucao je loptu pod gredu Bakrača, a u 15. minuti pretvorio je u pogodak školski izveden protunapad krapinske momčadi. Najopasniji napadač Beneteksa Ivan Kovačec pokušavao je topovskim udarcima iz svih pozicija iznenaditi Malarića, ali mu se to, nažalost, nije dogodilo. Međimorčevoj družini je otegotna okolnost bila neigranje Kovačevića, Hruške i Soukupa koji su u tim trenucima bili zauzeti obvezama na turniru u Bjelovaru. Nedostajalo im je, naime, više igrača u rotaciji i teško je bilo nešto tako nadomjestiti u utakmici iznimno visokog ritma, kakvog su nametnuli igrači Mal Gala.

U susretu za 3. mjesto HM 5 Zagreb pobijedio je nakon duge serije udaraca sa šest metara sastav Damaged jeansa Frigo plusa 12:11. Utakmica je, inače, završila 2:2. Junak susreta bio je vratar HM 5, Križevčanin Miroslav Koprić koji je obranio odlučujući penal Ičanoviću. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Davorin Šnofl iz Mal Gal građevinarstva, najbolji vratar je Ernest Malarić iz pobjedničke momčadi, a najbolji strijelac Ivan Kovačec iz Beneteksa s 11 pogodaka. Pobjedničkoj momčadi pripalo je 50 tisuća kuna, drugoplasiranoj 20, trećeplasiranoj 10 i četvrtoplasiranoj 5 tisuća kuna. Nagrada za fair play „Goran Ilotić“ dodijeljena je momčadi HM 5. Najboljima su priznanja uručili župan koprivničko-križevački Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, predsjednik Zajednice športskih udruga grada prof. Josip Šikić i vlasnica Zalogajnice u dvorani Sanja Šelendić.

FINALE
BENETEKS-MAL GAL GRAĐEVINARSTVO 0:2 (0:2)
Gledatelja 1300. Suci: Zlatko Šimčić i Josip Havaić (obojica Koprivnica)
STRIJELCI: 0:1 Mordej (6) 0:2 Mordej (15)
BENETEKS: Bakrač, Novak, Grcić, Črneli, Ezgeta, Hertl, Kovačec, Kunštek VODITELJ: Zdenko Međimorec
MAL GAL GRAĐEVINARSTVO: Ernest Malarić, Mordej, Kroflič, Šnofl, Vincelj, Medved, Dlesk, Štrok, Petrić, Danijel Malarić, Kunštek, Pavić
VODITELJ: Stjepan Malarić IGRAČ UTAKMICE: Rok Mordej.

UTAKMICA ZA 3. MJESTO:
HM 5-Damaged jeans Frigo plus 12:11 (2:2) (0:0)
Gledatelja 1100. Suci: Ivan Koprić (Križevci) i Ivan Iveljić (Kamešnica)
STRIJELCI: 1:0 Brozović (23) 1:1 Ćibarić (27) 2:1 Mikulinec (31) 2:2 Ćibarić (33). Strijelci iz udaraca sa 6 metara: Konjević 2, Živko 2, Brozović 2, Mikulinec, Hađić, Pukec, Koprić za HM 5, Jurinov udarac obranio je Pustak/Maloča 2, Prgomet 2, Pustak, Krajnović, Ćibarić, Karamatić, Ičanović za Damaged jeans, Koprić je obranio udarce Karamatića i Ičanovića.
HM 5: Koprić, Konjević, Živko, Brozović, Pukec, Mikulinec, Hađić, Jurin VODITELJ: Marko Hižak
DAMAGED JEANS FRIGO PLUS: Pustak, Mihovec, Krajnović, Maloča, Prgomet, Palić, Ačkar, Ćibarić, Karamatić, Ičanović
VODITELJ: Igor Glavota. IGRAČ UTAKMICE: Miroslav Koprić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.