Nova pobjeda križevačkih kuglača

Kuglači križevačke "Elektre" u petak 6. ožujka. gostovali su u Varaždinu kod KK "Ivančica" iz Ivanca. U prvom dijelu sezone, „Ivančica“ je u Koprivnici pobijedila rezultatom 5:3 i nadali su se ponavljanju istog i u ovom 19. kolu, dok su im Križevčani bili željni uzvratiti za taj poraz. U skladu s time, utakmica na zahtjevnoj kuglani "Željezničar", počinje tvrdo i s prilično kalkuliranja od strane oba trenera.

Trener Josip Knapić i Marijan Kirin započinju s igrom u prvom paru.
Knapić pobjeđuje protivnika s 525 srušenih čunjeva. Kirin, koji se još nije u potpunosti oporavio od ozljede, do 60. hica ruši 273 čunja, nakon čega ga zamjenjuje Miroslav Tkalec. Tkalec ruši još 261 čunj što je bilo dovoljno i za drugi bod "Elektre".
Drugi par nastavlja pobjednički niz. Ivan Šimatović ruši 543 čunja, 3 više od protivnika i donosi i treći bod Križevčanima. Zlatko Kadović koristi nespremnost svojeg protivnika i s 526 srušenih čunjeva pobjeđuje s visokih 60 čunjeva razlike.
U tom trenutku "Elektra" više nije mogla izgubiti utakmicu. Najnepovoljnija varijanta za Križevčane bila bi neriješen rezultat.
Ivančani su za zadnji par ostavili svoje najjače igrače, a Željko Horvat i Tomislav Sanković imali su zadatak ne dopustiti im da ukupnu razliku u čunjevima okrenu u svoju korist. Sanković ruši 564 čunjeva, što je protiv igrača utakmice ipak bilo nedovoljno. Gubi bod, ali zadržava vrijedne čunjeve na kontu križevačkih kuglača. Horvat, koji jednostavno nije imao svoj dan, ruši samo 485 čunjeva, ali u konačnici pogađa bitan hitac kojim usprkos gubitku boda zadržava prednost "Elektre".
Ukupan rezultat utakmice je 6:2 za KK "Elektra" Križevci uz "slatkih" 12 čunjeva prednosti.
Najkorisniji igrač KK "Elektre" Križevci bio je Tomislav Sanković.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.