Događaj.info 2011. godine – ulazak KK Križevci u A1 ligu!

Žapci su trijumfirali – ulazak Košarkaškog kluba Križevci u A1 ligu, najjače natjecanje toga sporta u Hrvatskoj, najznačajniji je križevački događaj, Događaj.info 2011. prema rezultatima osmog po redu glasanja čitatelja portala Križevci.info. Lanjski podvig igrača i vodstva kluba ostvaren je najprije kroz osvajanje A2 lige i nastavljen kroz dramatična razigravanja kojim je izboren veliki uspjeh. Čitatelji portala, među kojima su nesumnjivo i vjerni navijači KK Križevaca, dali su tom događaju 162 glasa, ili 30.22 % svih koji su klikali na neki od 11 značajnih događaja.

Rezultat povijesnih razmjera, obzirom na to da dosad nijedan sportski kolektiv iz Križevaca nije nastupao u prvoj ligi, zasluga je igrača i vodstva koje je, kao sportski projekt, okupio poduzetnik Goran Delić. Inače, KK Križevci već je u izboru Događaj.info bio prvak, kad je osnivanje kluba bio najznačajniji događaj u 2008. godini.

Drugo mjesto dosegao je pronalazak meteorita Križevci. Otkriće grumena od 300-ak grama 20. veljače, nakon što je meteorit na Zemlju pao u noći 4. na 5. veljače, naš je grad učinilo epicentrom interesa astronoma i znanstvenika iz cijele zemlje, a tragačima i tek osnovanom astronomskom društvu Perzeidi bilo najbolja čestitka i poticaj za daljnja istraživanja. Da se meteorit zove Križevci i da je prvi takav “dar s neba” koji je na tlo Hrvatske pao nakon punih 60 godina objavljeno je 7. ožujka. Potraga za preostalim dijelovima mase koja se rasula poljima oko grada i dalje je otvorena. Na portalu je ovaj senzacionalni događaj dobio 95 glasova.

“Brončano” odličje najvećih događaja koji su obilježili Križevce u protekloj godini jest otvorenje nove zgrade Srednje škole Ivana Seljanca. Objekt na području bivše vojarne izgrađen je nakon dvije godine, u njemu se školuje oko 500 učenika u 12 struka, a prostire se na 4500 četvornih metara, uz 1500 kvadrata praktikuma za različita zanimanja. Ukupno ulaganje u ovu obrazovnu ustanovu, koja podiže standard u svojoj klasi, iznosi oko 43 milijuna kuna. U Događaj.info u školu je “uloženo” 68 čitateljskih glasova.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.