KUD Prigorje u okviru Vinkovačkih jeseni predstavilo bogatstvo kulturne baštine naše županije

 

Na koprivničkom Zrinskom trgu danas je održano snimanje video priloga o tradicijskoj kulturi i običajima Koprivničko-križevačke županije koji će biti prikazan u okviru programa 55. Vinkovačkih jeseni.  Najveća manifestacija hrvatske tradicijske kulture trebala se održati u Vinkovcima, od 11. do 20. rujna, no zbog globalne pandemije koronavirusa  promijenio se i način organizacije i prezentacije hrvatskog izvornog folklora pa će tako bogata kultura hrvatskih krajeva ove godine prezentirati putem snimljenih nastupa kulturno-umjetničkih društava sudionika Državne smotre hrvatskog izvornog folklora.

Čast da predstavi tradiciju i običaje Koprivničko-križevačke županije pripala je KUD-u „Prigorje“ iz Križevaca kojem su podršku pružili i članovi brojnih drugih županijskih folklornih udruga koji su u prekrasnim nošnjama predstavili raznolikost i bogatstvo kulture Podravine i Prigorja.

Podršku manifestaciji i članovima folklornih skupina pružio je i župan Darko Koren koji je poželio dobrodošlicu produkcijskom timu 55. Vinkovačkih jeseni istaknuvši važnost tradicijske kulture i njenog očuvanja za buduće naraštaje.

„Izvanredne okolnosti koje su nas zadesile zbog pojave pandemije koronavirusa sve su nas potaknule da pronađemo drugačije oblike organizacija događaja, stoga vam čestitam na inicijativi i ideji da ovako važnu manifestaciju održite na način koji je prilagođen trenutnoj situaciji.  Hvala što ste nam ukazali čast svojim dolaskom u našu županiju kako bi vam predstavili bogatstvo i raznolikost naše tradicije i kulture. Županija snažno podržava manifestacije ovakvog tipa, blisko surađuje s brojnim KUD-ovima i preko Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije organizira nastupe na kojima se na najbolji način kroz prekrasne nošnje, ples, pjesmu i prikaze običaja prezentira bogatstvo Podravine i Prigorja. Čestitam još jednom na ovoj hvalevrijednoj inicijativi, dajemo vam punu podršku  i radosni smo što smo dio ovog projekta“, naglasio je župan Koren u dobrodošlici.

Današnjem snimanju nastupa folkloraša prisustvovali su i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te zamjenice gradonačelnika grada Koprivnice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž. Video predstavljanja sudionika o tradicijskoj kulturi i običajima će biti prikazani u okviru programa Svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni, u nedjelju 20. rujna u 10 sati na Hrvatskoj radioteleviziji.

Vezano

Komentari su zatvoreni.