Potpisani ugovori o prijevozu učenika

KOPRIVNICA – Zadovoljna dosadašnjom uslugom, Koprivničko-križevačka županija i ove je godine potpisala ugovor o učeničkom prijevozu s tvrtkom Čazmatrans-Podravina i Prigorje. Nakon potpisivanja ugovora vrijednog 6.650.000 kuna župan Darko Koren je rekao:
– Svakodnevno se obavlja prijevoz na nastavu i s nastave za 2187 učenika iz 18 naših županijskih škola. Isto tako je u tom programu i prijevoz 580 učenika trećih razreda osnovnih škola na školu plivanja, to je pet puta godišnje, kazao je Koren.

A u želji da što većem broju mladih ljudi pomogne i omogući nastavak školovanja, Županija je i ove godine u proračunu osigurala novac i za subvencioniranje prijevoza srednjoškolaca. Osim što im je za putovanje u srednje škole u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu redovnim linijskim prijevozom 30% jeftinija vozna karta, pola cijene im subvencioniraju županija i prijevoznik, Čazmatrans-Nova, objasnio je župan Koren.
– Taj ugovor omogućava subvencioniranje prijevoza za oko 800 učenika srednjih škola. Dakle, onih koji se školuju u županijskim srednjim školama. Za tu namjenu u proračunu je osigurano preko 1,6 milijuna kuna, rekao je Koren.

Prevozeći učenike 30-ak autobusa Podravinom i Prigorjem godišnje prevali milijun kilometara. A iako nisu mijenjali cijenu usluge, stalno su povećavali kvalitetu i sigurnost pa u učeničkom prijevozu nisu zabilježeni veći problemi, kazao je direktor tvrtke Čazmatrans-Podravina i Prigorje Damir Pavlović.
– Sva vozila koja prevoze djecu tehnički su ispravna i imaju potvrde za prijevoz učenika, rekao je Pavlović.
Tako su i sada, iako planiraju kupiti još pet niskopodnih autobusa za prijevoz učenika, spremni za početak drugog polugodišta, dodao je Pavlović.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.