Ivica ‘Terror’ Trušček novi WFC prvak u velteru

U nedjelju 18. prosinca 2011. u prepunoj ljubljanskoj Hali Tivoli na 15. borilačkom spektaklu “World Freefight Challenge” križevački je borac, dvadesetosmogodišnji Ivica Trušček osvojio naslov prvaka u velter kategoriji po MMA pravilima! “Terror” Trušček, kako ga nazivaju strani borci i mediji zbog specifičnog pristupa protivnicima, svladao je iskusnog Lubomira “Virusa” Gedjeva iz Bugarske, koji je nakon 2. runde zbog nosa slomljenog nizom prednjih direkata predao susret i završio u bolnici. Borba je proglašena i najboljom te večeri koja se odigrala pred 3500 ljudi.

Iza Truščeka, inače člana Croatian Top Teama gdje se naporno priprema, 17 je pobjeda u 26 borbi, od toga čak 6 u zadnjih 7, a ovu posljednju smatra vrhuncem svoje dosadašnje karijere, kako je i sam iznio na društvenoj mreži Facebook, opisujući taktiku koja ga je dovela do naslova prvaka u prestižnoj WFC promociji:
– Izbjegavati parter, a braniti pokušaje gušenja kad se nađemo dolje i onda se dići čim prije. Gore ne ulaziti preduboko i kažnjavati ga kad imam priliku, naveo je Trušček, zahvalivši obitelji i brojnim navijačima na podršci, kao i prijateljima koji su ga bodrili putem Interneta.

Borba po MMA (Mixed Martial Arts) pravilima, odnosno mješovite borilačke vještine su borilački sport u kojem se za pobjedu nad protivnikom koristi kombinacija velike večine borilačkih disciplina, poput boksa i kickboksa na nogama i u klinču te hrvanja i juda u parteru. Kako javlja portal ProFightStore, Trušček je protivnika neutralizirao odličnim stand-upom i kirurški preciznim boksaškim udarcima, a i uspješno se izvukao u parteru nakon što ga je Bugarin dvaput rušio i pokušao dokrajčiti submissionima. Kod svakog vraćanja na noge Ivica je uspješno pogađao i slomio nos Gedjevu.

Uz profesionalno bavljenje ovim borilačkim sportom, koji trenira već 10 godina, Trušček ima dnevni posao, a i supruga s djecom već je navikla na njegovo svakodnevno izbivanje po treninzima, kako je uoči posljednje pobjede opisao i sam borac za portal FightSite.hr u kojem smjeru vidi daljnji razvoj karijere:
– Ne znam hoću li biti u UFC-u ili u Strikeforceu, no ne vidim zašto se ne bih mogao popraviti. Imam samo 28 godina i do sada sam u čitavoj karijeri dva puta dobio batine, a imam 25 borbi. Više batina primim na treningu, nego na meču. Nisam retardiran da ne bih mogao napredovati, a volje imam napretek.

Vezano

Komentari su zatvoreni.