Friščić, Bajs, Koren, Čačija i Sobota loše prošli i kod susjeda

Izborni poraz još bolniji ako za tebe ne glasaju u tvojem kvartu. Kad je u izbornoj noći čuo da je u srcu Koprivnice dobio samo jedan glas, župan Darko Koren pokupio se doma

Samo 23 glasača iz kvarta u kome živi bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija dalo je glas listi HSS-a, na kojoj je Čačija bio šesti. Više povjerenja na biračkome mjestu broj 23, među 447 birača izišlih na izbore, dobili su i Kukuriku koalicija i HDZ i HSLS i Hrvatski laburisti.
Znamo da je HSS doživio povijesni izborni debakl, ali bjelovarskoga župana vjerojatno još više boli to što su mu leđa okrenuli i susjedi. Teško ga može utješiti činjenica da nije jedini.

Njegov koprivničko-križevački kolega Darko Koren, peti na HSS-ovoj listi, također nema razloga za zadovoljstvo. Na biračkome mjestu broj 11 u Domu Sv. Marka Križevčanina njegovu listu zaokružila su 53 od 404 birača izišlih na izbore. Tugu može podijeliti s križevačkim gradonačelnikom Brankom Hrgom, 14. na listi HSS-a, koji također živi u istome kvartu.

Podravsko-prigorski župan pretrpio je i veći udarac – na biračkome mjestu u koprivničkoj vijećnici dobio je samo jedan glas. Nakon što je to čuo u izbornoj noći, pokupio se doma.
A što reći za podatak da je najuspješniji ministar Kosoričine Vlade Damir Bajs, drugi na HSS-ovoj listi u II. izbornoj jedinici, od susjeda dobio isti broj glasova kao i Čačija – 23?

Slaba utjeha

Možda to da je njegov stranački šef Josip Friščić, prvi na HSS-ovoj listi, također poražen u vlastitome kvartu. Na biračkome mjestu u Koprivničkome Ivancu kojemu pripada njegova Ulica braće Radića HSS je dobio 54, HDZ 66, a Kukuriku kolalicija 111 glasova. Slaba utjeha Bajsu – Friščić je ipak upao u Sabor.

Nisu HSS-ovci na ovim izborima jedini podbacili u svome susjedstvu. Razloga za nezadovoljstvo ima i koprivničko-križevački dožupan Darko Sobota, deseti na listi HDZ-a. U svome Kalinovcu dobio je 127 glasova od 402 birača izišla na izbore. “Crveni” su ga nadmašili sa 174 glasa. Njegov stranački kolega Stjepan Milinković prošao je mnogo bolje u svojoj Goli, pobijedivši sa 164 od 466 glasova.
I novopečeni zastupnik iz redova Hrvatskih laburista, Bjelovarčanin Zlatko Tušak, nema se čime pohvaliti – u svome kvartu dobio je mizernih 16 glasova. (VL)

Svi ‘kukurikavci’ dobro prošli u svome dvorištu

Svi su lokalni kandidati s liste pobjedničke Kukuriku koalicije dobro prošli i u svome susjedstvu. Prvi, Zvonimir Mršić (SDP), dobio je 241 od 424 moguća glasa, HSU-ovac Željko Šemper 341 od 566, Darko Ledinski (SDP)367 od 649, a Vanja Posavac, šefica bjelovarskog SDP-a, 270 od 498 glasova…

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.