Auto-Info: Honda CR-V 2.2 i-DTEC Executive Plus Koža AT

Ponovno smo se družili sa odličnom Hondom CR-V. Honda CR-V naš je stari znanac i rado viđen automobil na popisu testova koji slijede. Ako kraj naziva automobila na popisu piše Executive i AT to samo znači kako ćemo slijedećih tjedan dana provesti jako ugodno. Krenimo redom.
Eksterijer testiranog CR-V-a se nije bitnije mijenjao već nekoliko godina, no to se nimalo ne primjećuje. Moderne linije, bijela boja, crni panoramski krov, veliki aluminijski naplatci i mnoštvo detalja čine cjelinu koja se ističe među sličnim automobilima i daje dojam luksuza. Dojam nije bez pokrića jer se tek otvaranjem vrata ističu prave kvalitete.

 

Mnoštvo kožnih detalja i materijali dobre kvalitete čine interijer testirane Honde. Sve je na svom mjestu iako se po izgledu središnje konzole vidi malo zastarjeli dizajn, dok koža na sjedalima vrlo brzo pokazuje tragove korištenja. Unatoč tome, nema škripavih materijala niti cvrčaka, a ako je suditi po završnoj obradi ne bi ih ni smjelo biti. Executive paket opreme sadrži gotovo sve što vam može zatrebati i malo više – dvozonski automatski klima uređaj, stakleni panoramski krov, parking senzore sprijeda i straga, prednje i bočne zračne jastuke, zračne zavjese, senzore za svijetla i kišu, xenon svijetla itd.

Kada sam pisao o benzinskoj inačici ovog modela, rekao sam kako bi dizelski motor i automatski mjenjač vjerojatno više odgovarali kupcima ovakvih vozila. Donekle sam bio u pravu – dizelski motor se pokazao odličnim, no međutim peterostupanjski automatski mjenjač nije dorastao izazovu. Iako mijenja brzine glatko i omogućava bezbrižnu vožnju, mišljenja smo kako bi mogao biti znatno bolji jer na autocesti 5 stupnjeva prijenosa jednostavno nije dovoljno. Buka u kabini dosta brzo dosegne razinu koja nije primjerena vozilu ove klase. Isti je razlog i za nešto veću potrošnju od očekivane i deklarirane – nije puno, ali je gotovo istovjetno rezultatu koji je postigao benzinski model sa ručnim mjenjačem tako bi dizel u svakom slučaju trebao trošiti manje. Preporuka je dakle – svakako dizel, ali sa ručnim mjenjačem.

Vozne osobine su bile i ostale vrlo dobre, a iako ga se smatra gradskim šminkerom CR-V će se dobro snaći i u blatu. Jedinu prepreku mu predstavljaju gume kojima blato nije najdraža podloga, ali zato se odlično snalaze na cesti.
Sve u svemu, punim imenom „Honda CR-V 2.2 i-DTEC Executive Plus Koža AT“ je vrlo dobar SUV od kojeg nam se uvijek teško odvojiti. Jedini problem kod ovog SUV-a je cijena – 43.000 eura je mnogo novca i dozvoljava kupcu izbor iz vrlo široke ponude. Zašto bi odabrali CR-V? Upečatljiv izgled, vrhunska oprema, odlična ponuda prostora, visoka razina udobnosti i osjećaj nadmoći u prometu su jako dobri argumenti. I za kraj zahvaljujemo tvrtki Ruting d.o.o. na ustupljenom test vozilu. Više na www.auto-info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.