Udvostručen minus u križevačkoj Turističkoj zajednici

KRIŽEVCI – Dugovi koje je Turističkoj zajednici Grada Križevaca napravila bivša direktorica Vlasta Kliček, i zbog kojih je morala otići s te dužnost, ipak su veći nego se u početku pretpostavljalo. Naime, u ožujku su nadležni iz krovne turističke organizacije HTZ-a proveli reviziju financijskog poslovanja križevačke Zajednice i utvrdili minus od oko 150 tisuća kuna. Zbog toga je njezin račun otišao u blokadu, direktorica Kliček s posla, a nakon ljetošnjeg natječaja nova je direktorica postala Olinka Gjigaš. Sada su pak na naplatu došli dugovi za koje se nije znalo, a o novom nepovoljnom razvoju stanja članove svojeg Kolegija izvijestio je gradonačelnik Branko Hrg.
– U Turističkoj zajednici, naime, imamo situaciju da je došla nova obaveza; tadašnja odgovorna osoba u ono vrijeme je isplaćivala putne naloge za izvođače na manifestacijama bez da je plaćen porez i Porezna uprava je obračunala porez te došlo nam je novo opterećenje od oko 150 tisuća kuna, objasnio je Hrg.

 

U raspravi na temu kako financijski ozdraviti Turističku zajednicu jer s dugovima državi ne može do novca niti na brojnim natječajima, primjerice Ministarstva turizma, predsjednik Gradskog vijeća Roko Bašić predložio je da se manjak pokrije iznosom koji Grad inače daje za rad Zajednice. S tom idejom nije se složio gospodarsko-financijski pročelnik Darko Masnec.
– Ja mislim da dugove nije stvorio Grad, da ih Grad niti nije ničim uzrokovao, zato je moj prijedlog da tih 150 tisuća neka nađe Turistička zajednica, na način da Grad može platiti dio i pomoći. Ali mislim da 150 tisuća sad ponovno platimo, nije u redu jer sutra će opet neko složiti 200 tisuća negdje pa budemo opet mi platili, pa će netko složiti 500 tisuća pa budemo mi platili, kazao je Masnec.

Nakon što je iz gradskog proračuna pokriven minus zatečen u proljeće, pročelnik Masnec posebno se usprotivio zamisli da na račun saniranja novih dugova bude uskraćena neka od gradskih manifestacija. Koji će način izlaska iz minusa biti odabran još nije odlučeno, no za to možda još nije ni pravo vrijeme. Naime, kako doznajemo, pravo stanje duga znat će se tek kad dospiju i neuplaćeni iznosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, koje bivša direktorica Kliček nije uplaćivala na ime svojih plaća. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.