Rukometaši KTC-a 8 kola ne znaju za poraz. U zadnjem kolu bitka sa Slatinom za 1. mjesto

Odlična igra rukometaša KTC-a u posljednjih osam kola prvenstva (izgubili su samo jedan bod, osvojili čak 15), vinula je Križevčane u sam vrh ljestvice (sad su drugoplasirani) i najozbiljnijeg kandidata za prvu poziciju. Proteklo kolo bilo je nadasve, zanimljivo jer je vodeća Slatina (16 bodova) izgubila u Orahovici i time omogučila KTC-u da dođe na samo jedan bod zaostatka prije zadnjega kola u prvom dijelu prvenstva. U to se dobro uklopio i remi dosad pratećih Preloga i Ivanske, koji sada zaostaju 3 boda za Križevčanima, dok se na treću poziciju uguralo Borovo s dva boda manje od KTC-a. Dolazak igrača Virovitice je u potpunosti mobilizirao igrače i vodstvo KTC-a, jer se tražila nova pobjeda i nastavak puspješnoga niza. Za ovu utakmicu je falio, dosad izvrsni, golman Bošković, koji nije mogao nastupiti zbog obiteljskih obveza. 

Početak utakmice dosta izjednačena igra, s tim da je u 10. minuti (kod rezultata 4:4) domaći mladi golman Bogdan dvaput zaredom „skinuo“ kontru i time dozvolio domaćinu da malo ozbiljnije posloži igru. To je podiglo igru i u 15. minuti domaći već imaju prednost + 5 (10:5). Izvrsnih 5 minuta, nakon kojih slijedi totalno neočekivan pad igre KTC-a. Usporili su, bolje reći stali su i u napadu i u obrani. U razdoblju od 15. do 27. minute domaćin je imao tri minute i dva igrača više, no jednostavno nije išlo, što koriste uporni Virovitičani i u 27. minuti uspijevaju izjednačiti rezultat na  11:11. Posloživši igru u zadnje dvije minute KTC ipak uspijeva poluvrijeme privesti kraju vodstvom od 13:12. 

 Drugo poluvrijeme je donijelo i kvalitetniju i konstantniju igru domaćina, iako su gosti pokazivali silnu želju, no nisu uspjeli opasnije zaprijetiti i doći na manje od dva gola zaostatka (u 40. minuti). Ova utakmica je pokazala kvalitetu domaćina da dobiva i kad ne igra najbolje, a iznjedrila je i maloga „pobjednika“, golmana Bogdana, koji je na prvoj svojoj tekmi kao prvi golman ostvario odličnih 14 obrana.      

Do kraja jesenskog dijela natjecanja ostalo je još jedno kolo. Igrači KTC-a idu na gostovanje kod vodeće Slatine, gdje se sigurno očekuje izvrstan rukomet, a i mogućnost da Križevčani na kraju provedu zimu kao prvi na ljestvici.

10. kolo 3. HRL -sjever

RK KTC – RK Viro-Virovitica 30:26 (13:12)

Za KTC su igrali i postigli pogotke: Neven Predojević 9, Robert Marković 9, Krunoslav Hunjak 5, Kraljić 4, Kavran 2, Roman Predojević 1, Šignjar, Zvonimir Marković, Kemenović, Zemljak, Matija Hunjak, Kamenar, Katavić, Benković 1 obrana, Bogdan 14 obrana. Trener: Dragutin Miklečić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.