Preokretom utakmice kuglači “Elektre” upisali nova dva boda

Utakmica koju će kuglači križevačke “Elektre” još dugo međusobno prepričavati odigrana je ovoga petka u sklopu 9. kola 3. Hrvatske kuglačke lige regije Sjever. Do tada, na domaćem terenu još neporažena “Elektra”, ugostila je KK “Obrtnik 2011” iz Varaždina. Varaždinski klub osnovan je ove godine, međutim, sastavljen je većinom od igrača koji su pod nazivom KK “Obrtnik” prošle sezone igrali 2. HKL, ali su zbog određenih problema odlučili ugasiti klub. Čini se da je usprkos novom imenu klub i dalje u problemima, jer su nakon 3 početne pobjede, upisali 5 poraza i nalaze se u donjem domu ljestvice.

Križevčanima je u trenutku rezultatske i igračke krize domaćinstvo ovog tipa došlo kao naručeno za dizanje motivacije, odnosno tako je barem trebalo biti. Utakmicu otvaraju Kirin D., Šimatović i Tkalec. Zahtjevnije pripremljena kuglana odnosi danak u rezultatu, kako domaćih, tako i gostujućih igrača. U pola bloka, Kirin (236) je od gornje trojke imao nijansu slabiji rezultat i trener Sanković povlači u tom trenutku malo ishitren potez. Umjesto njega u igru uvodi nedovoljno zagrijanog Vratarića što rezultira njegovim lošim setom (92). Drugi set odigrava solidno (123), što  u kombinaciji s Kirinovim rezultatom (ukupno 451) niti izbliza nije bilo dovoljno za poen. Tkalec (501) bio je u puno izglednijoj situaciji da pobijedi protivnika (513), sve do samog kraja. Protivniku tad pada devetka u predzadnjem hicu, a s posljednjom kuglom samo potvrđuje poen. Rezultat koliko-toliko u egalu održava Šimatović (545) kojeg već dugo nismo vidjeli tako raspoloženog na stazi, što je sigurno dobra preporuka za nadolazeće utakmice.

 

Zaostatak križevačkih kuglača 2:1 i minus od 34 čunja nakon prvog bloka, nije ulijevao nadu u povoljan ishod utakmice, a situacija se u drugom bloku još dodatno pogoršala. Horvat, Knapić i Sanković ne uspijevaju konkurirati protivnicima u prvom setu i prednost varaždinskih kuglača odlazi na visokih 92 čunja. Utakmica je u tom trenutku izgledala izgubljenom svima osim domaćim navijačima koji su svojim navijanjem nosili igrače na stazi. Već u sljedećem setu Križevčani hvataju priključak, da bi u preostala dva seta okrenuli rezultat u svoju korist. Horvat (495) identičnim učinkom kao i protivnik osvaja pola poena. Knapić (507) uz 3 osvojena seta ovjerljivo osvaja poen, a s 3 seta (525) čunjeva i poenom mu se priključuje i Sanković čime utakmica završava pobjedom “Elektre” Križevci 5,5:2,5 i +59 čunjeva.

Tvrda i napeta utakmica, ne odveć dobrih rezultata, u konačnici bi trebala biti zapamćena samo po dva nova boda na kontu križevačkog kluba, koji se s omjerom pobjeda i poraza 6:2 nalaze u samom vrhu ljestvice.
Detaljno o kolu na: http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/1/9.kolo.pdf
Deseto kolo donosi pravu poslasticu ljubiteljima županijskog kuglanja, jer “Elektru” u Koprivnici ugošćuje koprivnički “Željezničar”. U utakmici klubova koji jedni o drugima sve znaju, prevagu na stranu “Željezničara” bi mogla odnijeti činjenica da oni tjedno imaju dva treninga, dok si Križevčani mogu priuštit tek jedan.  
  

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.