Otvorenje nove zgrade područne škole i ambulante

GREGUROVEC – Nova zgrada područne škole i ambulante otvara se danas u Gregurovcu, mjestu na području općine Sveti Petar Orehovec. Investicija je vrijedna tri i pol milijuna kuna, a za potkalničko područje ona je itekeko značajna, naglasio je zamjenik župana Ivan Pal.
– To je mala područna škola, no međutim, to je više od male područne škole i ambulante za to područje potkalničko. Radi se o tom jednom ruralnom prostoru, u relativno siromašnoj općini. To je investicija koju je isključivo pokrila Županija iz svojega kredita. Ta mala škola je nešto u čemu se društveni život te zajednice odvija. To je škola koja odlično izgleda, vidio sam ju, ima izvrsne uvjete i svakako će im biti lijepo, rekao je Pal.

Gostujući na RKC-u, Ivan Pal je najavio projekte koji se planiraju u školstvu na našem području iduće godine. To su druga faza dogradnje i opremanje zgrade škole u Koprivničkim Bregima, čime će biti omogućena jednosmjenska nastava. Zatim je tu nastavak zamjene stolarije i termička izolacija gimnazije u Križevcima, a sličan bi se projekt 2012. pripremio i za zgradu srednjih škola u Koprivnici jer ona dosta gubi energiju, objasnio je Pal. Za iduću godinu ostaje i projekt Obrtničke škole u Koprivnici. U planu je, također, investiranje u dogradnju škole i sportske dvorane u Sokolovcu, a tu su i prve faze dogradnje škole u Sigecu kao i one u Cirkveni. Uz to, iduće godine planira se izrada projekata za izgradnju dvorane na Kalniku i škole u Hlebinama te osigurati mjesto za novu školu u Legradu. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.