Friščić prvi, Bajs drugi, Koren peti, Hrg dvanaesti na listi HSS-a

Seljaci izašli s kandidatima u II. izbornoj jedinici – najavili kako očekuju ponavljanje rezultata s izbora 2007. – tri saborska mandata u II. izbornoj jedinici

Glavni stožer HSS-a izabrao je članove stranke koji će se naći na kadidacijskoj listi za Sabor u drugoj izbornoj jedinici. Očekivano, kao i dosad, nositelj liste je predsjednik stranke Josip Friščić. Drugo mjesto zaradio je potpredsjednik HSS-a i ministar turizma Damir Bajs, a treće mjesto zauzeo je zagrebački župan Stjepan Kožić. Ako se ostvare najave ministra Bajsa, koji je u subotu pri posjetu Koprivnici izjavio kako očekuje da stranka ponovi uspjeh s prošlih parlamentarnih izbora, kada su im birači druge izborne jedinice povjerili tri saborska mjesta, to znači da bi od haesesovaca iz Koprivničko-križevačke županije fotelju osvojio jedino Friščić.

 

Iako prema većini anketa HSS prije mjesec dana ne bi ni prešao izborni prag, Bajs je istaknuo kako su im rezultati u anketama sve bolji kako se bliže izbori. Tako, kaže, HSS trenutačno osvaja dva mjesta, a vjeruje da će se do izbora situacija još poboljšati.

Na prošlim izborima HSS se predstavio zajedničkom listom s tadašnjim koalicijskim partnerom HSLS-om, koji će ovaj put, prema tvrdnjama šefa Darinka Kosora, u utrku za Sabor samostalno. Prije četiri godine u drugoj izbornoj jedinici skupljeno je dovoljno glasova da u Sabor, osim Friščića i Bajsa, ode i HSLS-ova Bjelovarčanka Đurđa Adlešič, koja je naknadno napustila stranku.

Osim Friščića, na kandidacijskoj listi HSS-a iz Koprivničko-križevačke županije su se našli i župan Darko Koren na petom mjestu, šefica koprivničke organizacije stranke Karmen Antolić kao deveta po redu, potpredsjednik županijskog HSS-a Branko Mesarov na 11. mjestu i križevački gradonačelnik Branko Hrg na 12. mjestu.

Usporedbe radi, na izborima 2007. godine, osim predsjednika stranke, iz HSS-a se s područja županije od sadašnje postave našao jedino Hrg, i to na 6. mjestu. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.