Na 2. Sajmu poslova izlaže se i popis radnih mjesta


U svim hrvatskim županijama u travnju se u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje provode sajmovi poslova. I dok će u 22 grada to biti prvi put, Križevci će 21. travnja biti domaćin 2. sajma poslova u našoj županiji, nakon što je u Koprivnici u listopadu prošle godine održan pilot-projekt za cijelu zemlju. Zasad su se 24 poslodavca javila za izlaganje poslovnih ponuda na križevačkom sajmu, a ravnateljica Područne službe HZZ-a Jadranka Čapalija ističe da ih polovina dolazi prvi put.

To je prilika za sve nezaposlene i one koje traže posao, da se upoznaju s mogućnostima poslodavaca, tj. tvrtki iz cijele županije. Očekuje se da će ovaj događaj pridonijeti većoj učinkovitosti zapošljavanja, školovanju traženih kadrova uz veće potpore i stipendije, te smanjenju raskoraka ponude i potražnje na tržištu rada. Zato će se 21. travnja u Podrumskoj dvorani Hrvatskog doma prvo govoriti o mogućnosti strukovnog obrazovanja s naglaskom na deficitarna zanimanja u građevini, drvnoj industriji i ugostiteljstvu.

Glavni dio Sajma poslova – štandovi s ponudom i pregledom poslova – odvija se u dvorani Komunalnog poduzeća u centru Stari Javor. Ondje će biti izložena i popis s potpunim pregledom trenutnih radnih mjesta diljem županije.


Ravnateljica Čapalija kaže da zbog skučenog prostora neće biti predstavljanja samih nezaposlenih osoba, kako je bilo predviđeno. Njih je u veljači, prema statističkom izvješću HZZ-a, u Koprivničkoj-križevačkoj županiji bilo 6520.

Vezano

Komentari su zatvoreni.