Predstavljeni projekti nove sportske dvorane i kina, pogledajte kako će izgledati (FOTO)

S obzirom na velik interes javnosti, danas je u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, u budućoj dvorani kina, održano predstavljanje projekta nove sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci i opremanja multimedijalne dvorane u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci. 

Projekte je predstavio gradonačelnik Mario Rajn, a predstavljanju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, Tomislav Gerić, direktor Križevačkog poduzetničkog centra, Krešimir Brunović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, Dražen Bokan, ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca te ravnatelji ustanova i predstavnici udruga s područja grada. 

Gradonačelnik je otvorio prezentaciju predstavljanjem projekta opremanja kina istaknuvši kako je prošle godine izrađena kompletna dokumentacija kojom je analizirano stvarno stanje zgrade bivšeg kina i procjena ulaganja u obnovu. Analiza je pokazala da je potrebno oko 10 milijuna kuna da se zgrada obnovi po današnjim standardima kako bi bila sigurna. S obzirom na navedeno, racionalnije je dodatno opremiti postojeću dvoranu u Razvojnom centru i tehnološkom parku i to za 5 puta manji iznos. 

Prema projektu, postojeća dvorana opremit će se 3D kino platnom i projektorom, 83 fotelje, sjedalima za osobe s invaliditetom i prostorom za dodatne sjedalice. Predviđeno je da se multimedijalna kino dvorana koristi i za druge namjene. Raspisivanje javne nabave očekuje se krajem ljeta, a završetak radova vrijednih 2 milijuna kuna početkom iduće godine. 

Osvrnuo se i na zgradu kina koje sada propada u centru grada te je naglasio kako vjeruje da će se pronaći investitor koji će uljepšati vizuru u nedavno obnovljenoj Frankopanskoj ulici. 

Zatim, gradonačelnik je predstavio projekt izgradnje nove sportske dvorane koju će učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca koristiti za svoje aktivnosti. U 2.500 četvornih metara dvorana će imati šest različitih sportskih terena s preklapanjima, montažnu tribinu sa 600 mjesta, svlačionice, sanitarne čvorove, novu knjižnicu i kuhinju s velikom blagovaonom. 

Završena je javna nabava, a sam početak radova očekuje tijekom kolovoza dok je završetak radova predviđen za travanj sljedeće godine kako bi školsku godinu 2021./22. počeli s jednosmjenskom nastavom i produljenim boravkom u svim križevačkim školama. Poslijepodnevna smjena će se tako osloboditi za izvannastavne aktivnosti, a mlađe kategorije naših sportskih klubova dobit će primjerene termine i prostor za svoje treninge i ostale aktivnosti. 

Vezano

Komentari su zatvoreni.