U tjedan dana zaplijenili kilogram marihuane

KOPRIVNICA/KRIŽEVCI – Križevački su policajci u ponedjeljak uhitili i zbog zlouporabe opojnih droga kazneno prijavili 37-godišnjeg mještanina, koji je nezakonito posjedovao više od pola kilograma marihuane. Za njega policajci još i osnovano sumnjaju da je od svibnja do listopada ove godine uzgajao indijsku konoplju.
Naši ’plavci’ zaista se imaju s čim pohvaliti jer je to druga veća zapljena koprivničko-križevačke policije u tjedan dana. Podsjetimo, prošlog su tjedna ’pali’ 40 i 30-godišnji Koprivničanci. Mlađi je kazneno prijavljen zbog davanja marihuane na korištenje i prostorija za konzumaciju droge, a stariji se uvalio u veću ’frku’. Njemu su pronašli ormar prepravljen u laboratorij za sobnu proizvodnju indijske konoplje, 27 stabljika i 420 grama marihuane. Policija i njega tereti za omogućavanje vlastitih prostorija većem broju osoba za pušenje marihuane.

 

Koprivničko-križevačka policija je u devet mjeseci ove godine 38 puta zaplijenila opojne droge. U tim zapljenama oduzeto je 85 stabljika indijske konoplje, 80 sjemenki marihuane, 51,53 g marihuane, 0,40 grama hašiša, 8 tableta Normabel, 14 komada Xanaxa, 25,63 grama sintetičkih kanabinoida (umjetne trave) te 4 Subotexa. Tijekom cijele prošle godine naši su policajci u 49 zapljena oduzeli 131 stabljika i 2189 sjemenki indijske konoplje, 677,39 grama marihuane, 14,70 g hašiša, 128 Heptanona, 25 komada Praxitena, 40 Xanaxa i 1,80 grama amfetamina.

Stroge kazne za pušače trave

U policiji ističu kako im je primarni cilj potrošnju droge suzbiti otkrivanjem proizvođača i dilera. Za njih je uostalom i predviđena viša zatvorska kazna. Budući da je marihuana najzastupljenija droga, na njezinom smo primjeru izračunali kolike su kazne. Pušač trave tako može biti samo prekršajno prijavljen, ako posjeduje marihuanu, može biti kažnjen do jedne godine zatvora, proizvođač i diler može biti kažnjen od jedne do 10 godina ili kaznom dugotrajnog zatvora, a ako se dvojica ili više osoba udruži u proizvodnju ili dilanje, kazna je od tri godine do dugotrajnog zatvora. Kazna za davanje svojih prostorija za pušenje, navođenje ili davanje na konzumaciju marihuane kažnjava se od tri mjeseca do pet godina zatvora. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.