Kirurg Tomislav Mihaljević u Clevelandu Dijani Trušček operirao srce

Križevčanka Dijana Trušček (25) jučer je već mogla hodati na klinici u Clevelandu, gdje joj je u srijedu ugrađen novi srčani zalizak. Hrvat dr. Tomislav Mihaljević, jedan od vodećih kardiokirurga, zaposlen na prestižnoj američkoj klinici, uz dr. Rodrigueza i dr. Kojija, te dr. Griffina, izveo je trosatni zahvat kojim je Dijana dobila zalizak od kombinacije životinjskih i karbonskih vlakana, te mogućnost da, nakon desetak godina s bolesnim srcem, ponovno živi zdravije i sretnije.

 Otac Zvonimir Palić, koji je lanjskoga rujna uputio javni apel da je kćeri nužna operacija kakva ne može biti izvedena u Hrvatskoj, javio nam je da se Dijana oporavlja.

– Zalizak su, kažu, reparirali i kći se osjeća dobro, u sobi je, bodri je suprug Tomislav, u Americi su od 17. rujna – kaže Palić. Komunalno poduzeće Križevci, gdje Palić radi, lani je pokrenulo akciju za spas djevojke, pa je prilozima građana, tvrtki, ustanova i uprava prikupljeno oko 259.000 kuna. Operacija i boravak stajali su približno 48.000 dolara.

Palić je zahvalio svima na dobrom djelu i molitvama za Dijanu, poručivši da se cijela obitelj, najviše njen sin Noah (4), raduju njenom povratku 2. listopada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.