Lažna djelatnica mirovinskog osiguranja ponovno ‘operira’

KRIŽEVCI – Na križevačkom području dogodila se još jedna prijevara, na način da je lažna djelatnica mirovinskog osiguranja uzela novac od starije osobe. Ovaj put je žrtva bila 78-godišnjakinja iz Križevaca koja je ostala bez više desetaka tisuća kuna. Policija je izvijestila da se prijevara dogodila pretprošlog petka, 14. listopada. Nepoznata žena je nazvala staricu i telefonski ju obavijestila da njezin suprug treba dobiti nekoliko desetaka tisuća kuna zaostatka mirovine, no prije toga treba uplatiti 5.600 kuna poreza. Starica je to i platila, kad je prevarantica došla k njoj. No ova ju je opet nazvala i rekla da u novcu koji je primila ima neispravnih novčanica.

Nagovorila je staricu da joj da svu ušteđevinu kako bi joj promijenili neispravne novčanice te da će joj ih vratiti kroz nekoliko dana. Starica joj je predala više desetaka tisuća kuna u plastičnoj vrećici. Nepoznata žena joj se više nije javljala. Nakon tjedan dana starica je podnijela kaznenu prijavu, a policija traga za nepoznatom ženom.
Sve u svemu, ne nasjedajte na ovakve prijevare, a u slučaju sličnih telefonskih poziva javite to policiji na broj 192. Podsjećamo, već više puta ove godine zabilježeni su ovakvi slučajevi prijevare na širem križevačkom području. Posljednji se dogodio početkom mjeseca u Cirkveni na žabljanskom području, kada je 80-godišnjak ostao bez 4.200 kuna. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.