Zaposlenice HŽ-a dobročiniteljice

KRIŽEVCI – Draženka Kranjčević (23), vježbenica na Željezničkom kolodvoru i Marija Matejaš, voditeljica, nedavno su pokazale da još postoji dobrota i poštenje među ljudima. Nedavno su pronašle skupocjene predmete te ih bez razmišljanja vratile vlasniku, Ferencu Himeru iz Budimpešte. Tijekom presjedanja s autobusa na vlak za Vrbovec u žurbi da ne zakasni na vlak nesretni Ferenc zaboravio je sve svoje vrijedne stvari, putovnicu, novčanik, video kameru i mobilni uređaj.
– Bio je jako smušen jer nije razumio što treba raditi budući da nitko nije znao engleski jezik. Kada smo naišle Marija i ja, laknulo mu je što može s nekim razgovarati i objasniti što se dogodilo – rekla je Draženka Kranjčević.

 

Dodala je da je osnovni razlog zašto se dogodila nezgodna situacija što u autobusu kojim je Ferenc išao do Križevaca nitko nije pričao engleski pa nije znao niti kuda putuje, niti zašto.
– Stvari je pronašao vozač autobusa i predao ih Mariji Matejaš, a ovih dana na našu je adresu stigla i posebna zahvala Ferenca Himera u kojoj zahvaljuje vozaču, meni i Mariji jer smo mu ’maksimalno olakšali čekanje koje je trajalo pet sati’ – kazala je Draženka i napomenula kako bi i drugi put isto postupila jer smatra da je to jedini ispravni način.

Ovo je primjer za svaku pohvalu jer su danas takve priče više nego rijetke i najčešće na izgubljene stvari možemo zaboraviti.
– Bilo je i prije situacija u kojoj su ljudi gubili osobne stvari i dobivali ih nazad, no ovo je prvi put da smo dobili zahvalu i da se čovjek iz druge države potrudio na našem jeziku, koji ne govori, napisati pismo – rekao je Branko Sajčic, šef područja Križevci HŽ. (PL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.