Marko Tomas potpisao za Fenerbahče

IZ TURSKOG su košarkaškog prvaka, istanbulskog Fenerbahçea, objavili da su potpisali dvogodišnji ugovor s hrvatskim reprezentativcem Markom Tomasom (25). Dosadašnji bek-šuter zagrebačke Cibone tako se u srijedu priključio hrvatskoj koloniji u istanbulskom klubu, koju osim njega čine trener Neven Spahija te Tomasov dugogodišnji suigrač iz hrvatskih reprezentacija Roko Leni Ukić, s kojim će sada prvi put braniti boje istog kluba.
Službene informacije se ne navode, ali Talkbasket.net piše da će Tomas po godini zarađivati oko milijun eura plaće. Isti izvor također dodaje da je nekadašnji igrač Zagreba, Real Madrida i Fuenlabrade bio posebna Spahijina želja. Prošle je sezone za Cibonu u prosjeku Tomas ubacivao 16.4 koša i 3.1 skok po utakmici.
Spahiji i Ukiću u redovima novopečenih turskih prvaka priključio se uoči borbe za nacionalni primat protiv Efes Pilsena u sljedećoj sezoni. Drugi veliki istanbulski sastav s klupe vodi Velimir Perasović, a u sastavu je još uvijek Mario Kasun, nekadašnji Ukićev suigrač iz Barcelone. (Index.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.