U nedjelju ‘Prva hrvatska konferencija o medicinskom kanabisu’

Udruga za medicinsko i pravno informiranje „Zeleni svijet“ u nedjelju 23. listopada 2011. od 13 do 19:30 sati organizira međunarodnu znanstveno-edukativnu konferenciju o medicinskom kanabisu. Poludnevna „Prva hrvatska konferencija o medicinskom kanabisu“ će se održati u dvorani D7 Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uz podršku Kluba studenata Filozofskog fakulteta (KSFF).
– Na organizaciju smo se odlučili zbog konstantnog medijskog, ali i znanstvenog ignoriranja ove teme, a po uzoru na mnogobrojne svjetske manifestacije iste tematike, naglašavaju iz „Zelenog svijeta“, navodeći posljednju sličnu takvu konferenciju koja se održala u rujnu u njemačkom Bonnu.

Pristup temi je s bioetičke pozicije koja zagovara pluriperspekstivnost i integrativnost stavova. Pluriperspektivnost podrazumiijeva i interdisciplinarnost, pa je želja organizatora da se osim usko stručno medicinskih pozicija čuju i mišljenja pacijenata, psihijatara, psihologa, sociologa, pravnika, agronoma i ostalih čiji su stavovi od važnosti za pristup ovoj temi.
– Stoga pozivamo sve zainteresirane: pacijente, članove obitelji pacijenata, znanstvenike, novinare i ostale da nam se pridruže u otvorenoj raspravi o dobrobiti i štetnosti medicinskog kanabisa, zaključuju organizatori u pozivu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.