Prvi bodovi križevačkih kuglača u novoj sezoni

U utakmici 2. kola 3. Hrvatske kuglačke lige regije Sjever, kuglači “Elektre” Križevci na svojoj domaćoj kuglani u Koprivnici ugostili su sastav KK “Željezničar” iz Čakovca. Nije se tu očekivala neka izjednačena i napeta utakmica, jer “Željezničari”, prema prosjeku godina, tri puta mlađa ekipa od one “Elektrine”, kvalitetom još ne mogu parirati Križevčanima.

Zanimljivo, “klinci” iz Čakovca odmah u startu pokazuju zube. Maksimalno dobro koriste talent i uvjete koje imaju, te uz lukav potez trenera pri sastavu ekipe na pola utakmice čak i vode 2:1.
Iako neugodan, rezultat nije zabrinjavao domaće igrače, jer je bilo vidljvo da je gostujući trener u špicu gurnuo tri najjača igrača i nije mu preostao niti jedan koji bi u završnici utakmice mogao parirati domaćem trojcu. Tako se i razvijao drugi blok. Usprkos neraspoloženosti i prilično lošem rezultatu koje postižu, sva trojica domaćih igrača ostvaruju pobjede nad mladim protivnicima za konačnih 6:2 i +102 čunjeva prednosti vrijednih skoka na 4. mjesto ljestvice. Dugoročno gledano ovu pobjedu mogli bismo nazvati “Pirovom pobjedom”, jer si Čakovčani stvaranjem mladih kuglača osiguravaju igrački kadar za budućnost, dok Križevčanima ne preostaje drugo, nego u nedostatku kuglane, promatrati kako im se iz godine u godinu smanjuje broj kuglača.

Više o utakmici na: http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/7/2kolo.pdf

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.