Materijal za auto cestu ne treba stizati kroz grad

KRIŽEVCI – Pomalo slatke prometne muke zbog konačno oživljenog gradilišta dionice Podravske autoceste u naselju Cubincu, ali i kod obližnje Križevačke Poljane, križevačka gradska vlast pokušava riješiti razgovorima s čelnicima Hrvatskih autocesta i izvođačima radova. Svjesni da se tisuće tona kamena i šljunka ne mogu dopremiti drugačije nego postojećim prometnicima, od građevinaca su zatražili korištenje pomoćnog pravca dopreme materijala.
– To bi se trebalo riješiti na način da se kroz poslovnu zonu Gornji Čret, koja je pri kraju prve faze uređenja, kroz cestu prema Lemešu pa kroz Čret napravi pristupna cesta po kojoj bi se tereti vozili do samoga gradilišta, kako bi se zaobišao grad sa istočne strane i kako ne bi nastajao kolaps u centru, smatra križevački gradonačelnik Branko Hrg.

Što se pak tiče kamiona koji se u grad spuštaju iz kalničkih kamenoloma, od izvođača radova zatraženo je da učestalost prijevoza bude prilagođena prisutnosti školaraca na cestama, pogotovo državnoj u Supilovoj i Ulici hrvatskih branitelja.
– Od njih očekujemo pismeno očitovanje koja je to dinamika, pa da zauzmemo neki stav i kažemo koja su to eventualno vremena kada treba promet umiriti, kada djeca prolaze preko te ceste, kako ne bi bilo nekakvih problema i neželjenih posljedica, kaže B. Hrg.
Dodao je da će obnova uništenih cesta biti riješena ugovorima između Županijske uprave za ceste i Hrvatskih autocesta, a pri tom očekuje jednak odnos prema državnim, županijskim i cestama u gradskoj nadležnosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.