S Pinklecfestom večeras na tri kraja svijeta

Zemlja bogatog kulturnog nasljeđa, svjetski poznate kuhinje, uzavrelih sigurnosnih prijetnji i života u aktualnom ekonomskom slomu, ali zemlja nezaboravno gostoljubivih ljudi – Libanon. Pričom će nas, iz sigurnosti multimedijske dvorane Gradske knjižnice, večeras u 20 sati tamo odvesti Ivona Bačelić Grgić na otvorenju 12. Pinklecfesta. Govorit će o ovoj jedinstvenoj kulturno i prirodno lijepoj zemlji obilježenoj ratovima i trenutačnim sigurnosnim prijetnjama zbog heterogenosti unutar zemlje i zbog svojeg okružja i dugotrajnih sukoba sa susjednim Izraelom s jedne strane i ratom u Siriji. Osim posjete brojnim povijesnim i vjerskim lokalitetima, predavačica je kušala svjetski poznatu libanonsku kuhinju.

Pinklecfest omogućuje brzi transfer iz Libanona na Kilimanjaro, o kojem će večeras pričati Križevčani Alojz Cetl i Marko Čupen. Nakon dugogodišnjeg planinarenja po hrvatskim i regionalnim planinama i Alpama, poželjeli su prijeći „magičnu“ visinu od 5000 metara i odabrali su Kilimanjaro – najviši vrh Afrike s visinom od 5895 metara. Kako su se pola godine pripremali za uspon koji je trajao šest dana, uz fotografije će ispričati večeras križevačkoj publici.

S vrha Afrike skočit ćemo do pete talijanske čizme na koju se smjestila regija Apulija (Puglia), prema nekima i najljepša regije Italije. Bogata kulturna baština, šarmantni obalni gradovi, brojne plaže i ukusna mediteranska kuhinja privukli su Križevčanke Ivanu Kulko i Jelenu Šverko, kao i sve više putnika željnih autentičnog talijanskog dolce vita duha. Posjetile su maslinike, vinograde, bajkovite kućice u Alberobellu, grad na rubu stijene i predstavit će neka od najljepših mjesta Apulije koja definitivno trebate posjetiti kako biste osjetili onaj pravi štih talijanskog juga. Pinklecfest se nastavlja sutra s planinarskim pohodom ujutro i nove tri priče navečer u Gradskoj knjižnici. Ulazak je slobodan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.