Gabrijel Božić: Osvojio čak dvije zlatne nagrade na gitarističkim natjecanjima

Gabrijel Božić

Gabrijel Božić iz 5. b razreda OŠ Ljudevita Modeca jedan je od uspješnih učenika koji pohađaju ovu školu. Uz redovnu nastavu trenira nogomet u Nogometnom klubu Radnik i svira gitaru u Glazbenoj školi Alberta Štrige. Ove je školske godine na natjecanjima iz gitare osvojio čak dvije zlatne nagrade!

Učenik petog razreda Gabrijel Božić već neko vrijeme niže uspjehe u sviranju gitare, a ove je školske godine osvojio čak dvije zlatne nagrade. U travnju je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu sudjelovao na 57. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa te osvojio prvu nagradu i drugo mjesto.  Na 10. međunarodnom natjecanju Poreč fest koje se održalo u svibnju u Poreču osvojio je prvu nagradu i prvo mjesto.

Nastup na Poreč festu gdje je osvojio prvo mjesto.

Gabrijel trenutno polazi četvrti razred Glazbene škole Alberta Štrige.

– U prvom razredu glazbene škole išao sam s profesoricom Tamarom Perc na natjecanje u Omiš i osvojio zlatnu nagradu s petim mjestom. U drugom razredu sudjelovao sam na međunarodnim natjecanjima u Omišu, Poreču i Zagrebu. U trećem razredu nisam išao na natjecanja jer sam dobio novu učiteljicu, Eminu Trivanović te sam se još privikavao na nju. – ispričao je Gabrijel o svojim prvim uspjesima.

Na 57. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa.

Zanimalo nas je kako je uopće počeo svirati gitaru i zašto baš gitaru.

– Zapravo sam htio biti bubnjar, ali mi je tata rekao da je gitarist ipak glavni u bendu. Tada sam poželio naučiti svirati gitaru. U glazbenu školu krenuo sam u drugom razredu osnovne škole i u početku sam se mučio s držanjem gitare, ali s vremenom sam sve savladao. – rekao je Gabrijel.

Kako se najčešće do uspjeha dolazi trudom i radom, i Gabrijel svoje uspjehe može zahvaliti marljivom vježbanju. Gabrijel  na svojoj Alhambra gitari vježba najmanje sat vremena dnevno.

– Da bi bili dobar gitarist, morate imati „agresivne” ruke i dobru gitaru. – otkrio je.

Gabrijel planira upisati i srednju glazbenu školu, a volio bi jednoga dana postati profesor gitare.

Dodjela nagrada na Poreč festu.

Osim što odlično svira gitaru, Gabrijel i odlično pjeva te pod mentorstvom učiteljice Sandre Poštić često nastupa na različitim priredbama koje organizira naša škola. Tako je pjevao na večeri talijansko-hrvatskih kulturnih veza, na županijskoj smotri Lidrano i na dodjeli svjedodžaba učenicima osmoga razreda. Aktivan je član i dječjega župnog zbora u crkvi sv. Ane, koji vodi s. Pia Herman.

Nastup na večeri talijansko-hrvatskih kulturnih veza s Dunjom Rebić.

Gabrijel voli i sport. Četiri je godine trenirao karate i dvije godine atletiku, a sad trenira nogomet za Nogometni klub Radnik  te i tu postiže zapažene rezultate.

Utakmica na Spravišću.

– Nogomet mi dobro dođe za formu, no glazba mi je ipak draža. Slobodno vrijeme provodim sa svojom obitelji. Majka mi je vjeroučiteljica, a tata je informatičar. Imam dvije sestre, Magdalenu od 10 godina i Mariju od 3 godine, te brata Benedikta koji ima 6 godina. S njima se rado družim i igram. – ispričao je Gabrijel.

S novinarima Izvora.

Tekst: Luka Štefoić, 5. r.
Uređenje teksta: Lea Štragelj, 8. r.
Fotografije: iz Gabrijelova albuma; MVR

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.