Dani otvorenih vrata Udruge žena ‘Hera’

Udruga žena “Hera” Križevci danas i u ponedjeljak 26. rujna 2011. u vremenu od 8 do 15 dati održava Dane ovorenih vrata na adresi sjedišta udruge u I. Z. Dijankovečkog 5, a povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. U udruzi će se dijeliti promotivni materijali i potrebne informacije za građane s ciljem senzibiliziranja javnosti na problem nasilja u obitelji te naglašavanja važnosti prevencije.
– Ovim putem pozivamo sve koji se želi informirati, žele ukazati na određene probleme, žele porazgovarati ili potražiti pomoć neka nas potraže u Zakmardijevoj 5, uputila je poziv predsjednica udruge Marina Švagelj Jažić.

 

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja. Zbog ubojstva sutkinje Ljiljane Hvalec, supruge Gordane Oraškić i njezine odvjetnice Hajre Prohić, te ranjavanja zapisničarke Stanke Cvetković, Oraškić je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. To je bila prva presuda s tako dugotrajnom zatvorskom kaznom koja je izrečena u Hrvatskoj od njezina osamostaljenja. Prisjećajući se toga tragičnog događaja, predstavnici Vlade, ministarstava, i civilnog sektora svake godine na taj dan podsjećaju na ono što se mnogim ženama događa iza čvrsto zatvorenih vrata te ističu kako se svi zajedno trebamo boriti protiv nasilja u obitelji koje je, na žalost, u stalnom porastu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.