Kamioni Autocesta problem u gradskom prometu

Teški kamioni s gradilišta autoceste A12 posljednjih tjedana neprestano prolaze središtem Križevaca. Budući da se građani sve više žale na pojačani promet teretnjaka, a i činjenice da je počela i školska godina, kada će na ulice izaći osnovnoškolci, gradonačelnik Branko Hrg pokušao je riješiti spornu situaciju.
Na njegov poziv prošlog ponedjeljka u njegovom uredu održan je sastanak na kojem su uz Anđelka Nervu, pročelnika Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti, prisustvovali predstavnici Hrvatskih autocesta, Županijske uprave za ceste te izvođača radova na izgradnji autoceste Gradec-Križevci.

 

Tema sastanka bila je upravo prijevoz teških tereta prilikom gradnje autoceste.
– Željeli smo se u prvom redu upoznati sa svim izvođačima radova jer ih ima mnogo, zbog veličine gradilišta. Neosporno je da nam je autocesta itekako potrebna, no ne možemo pritom izgubiti prometnice kojima bi se kamioni mogli kretati kroz grad – rekao je Branko Hrg. Najvećim problemom pokazalo se stvaranje uskog grla na državnoj cesti kojom teretna vozila prolaze. Zbog svega navedenog, izvođačima radova i investitorima upućen je zahtjev da se napravi obilazan pravac od Gornjeg Čreta do trase autoceste. Iako je u ranijima razgovorima s predstavnicima Hrvatskih autocesta i dogovoreno ovakvo rješenje, obilaznica još uvijek nije napravljena.

– Do sada ništa nije bilo potpisano pa nisu postojale obaveze, no logično je da nam je svima u interesu da se na trasi pristupne ceste budućoj petlji kod Cubinca može već sad navoziti šljunak pa da kamioni idu tim pravcem prema Koprivničkoj cesti – rekao je Hrg.
Iako za sada radovi još nisu u punom jeku, već još izvođači dopremaju materijale, uskoro bi kamioni kroz grad mogli prevoziti i do tisuću kubičnih metara šljunka dnevno.

HSS-ovci protiv kamiona

Članovi Gradskog odbora HSS-a složili su se da su teški kamioni problem koji bi se mogao uskoro povećati zbog najavljenog pojačanog prometa iz kamenoloma u Vojnovcu. Odlučno se protive zbog početka školske godine i povećanog broja učenika na prometnicama. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.