[FOTO/VIDEO] Rock svirkom sastava „Flaner“ afirmiran koncertni prostor na otvorenom kod zvjezdarnice

Posljednji vikend 19. Culture Shock Festivala bio je posebno ispunjen događanjima, među kojima je subotnji večernji termin bio rezerviran za koncert rock-sastava „Flaner“ na otvorenom podno križevačke zvjezdarnice, na ljetnoj pozornici pored Kozmološkog centra Križevci. Ulaz na koncert bio je slobodan pa su građani svih dobi još za dana obilazili mjesto događaja, osluškiali tonsku probu i otkrivali još jedno atraktivno mjesto u gradu za koncerte na otvorenom.

Odlično raspoloženi „Flaner“ koncert je otvorio žestokom „Noćas“, a svoje mjesto na play-listi našli su i Kapetan, Reci mi, Dolaze, Studeni, Suton, Krug, Kaktus te Stvari. „Flaner“ čine dvojica Križevčana, braća Luka Baričević (gitara, vokal) i Lovro Baričević (bubnjevi) te četvorica Zagrepčana, Džon Gečević (vokal, gitara), Borna Jaklenec (gitara), Tomi Tomaško (bas gitara) i Tomislav Miklež (klavijature).

Publika je odlično reagirala na autorske stvari, ali i na poneku rock-obradu koju je „Flaner“ izveo s velikim žarom i uvježbanošću. Također su izveli niz novih autorskih pjesama, među kojima i „Beskućnik“, za koju je stihove napisao mladi križevački pjesnik Ivan Markota. Video-produkciju tijekom koncerta volonterski su odradili Luka Brlek i Branimir Šimunić.

Čitavu večer prostorom pred ljetnom pozornicom na Trgu svetog Florijana 16 prošlo je dvjestotinjak posjetitelja, što pokazuje potencijal ovog mjesta za održavanje koncerata, kao i drugih sličnih događaja, na otvorenom i ubuduće, uz nesvakidašnju vizuru križevačke zvjezdarnice u pozadini.

Na Valentinovo ove godine „Flaner“ je objavio album prvijenac „Pulpa“, čije je snimanje financijski omogućila križevačka udruga P.O.I.N.T. koja je ujedno i organizator Culture Shock Festivala. Dizajn omota „Pulpe“ potpisuje Ivan Ivanović iz Heresy Design, P.O.I.N.T.-ovac također zaslužan za ilustraciju i animaciju izdanih singlova. Tekst i glazbu svih pjesama potpisuje Luka Baričević, aranžman zajednički „Flaner“ i Toni Tkalec iz Penthouse Studija, koji je također bio odgovoran za miks i mastering te uz Bornu Jakleneca potpisuje produkciju.

Vezano
1 komentar
  1. Nitro Biber piše:

    “kad se isprazni kasa,bit
    ćete četri asa……i za sve seljaaake pravit narodnjakeee!”
    Stop cajkama,nice try……
    Nisam cajkaš,ne podnosim domaću mjuzu ali stopirati tak neku pojavu mi je primitivno.Valjda ih pere kaj u svakom većem bircu s narodnjacima,bude više ljudi neg na njihovom koncertu.

Komentari su zatvoreni.