Amerika se divi Galaševoj modi i vizionarstvu!

Uspjeh – Igor Galaš nakon što je osvojio važnu svjetsku dizajnersku nagradu. Svjetska nagrada našeg ambasadora mode Igora Galaša dalje vodi na tjedne mode u Bostonu, New Yorku…

– Isplatio se sav moj trud, sve moje odricanje koje me dovelo do nagrade svjetskog ambasadora mode – kaže Igor Galaš, naš poznati modni dizajner kojem je na Melange Fashion Showu 2011. u San Franciscu nagradu dodijelio Bill Guttentag, dvostruki oskarovac i trostruki dobitnik nagrade Emmy.

 

– Planirano je, naime, da krenem na američko tržište, prvo na New York Fashion Week, pa na tjedne mode Bostona, New Jerseyja… Čeka me i odlazak u Meksiko, Brazil i dalje. Među ponudama je i ona za rad na filmskoj kostimografiji – kaže Galaš.
Nije ni znao da ekipa Melange Productiona prati njegov rad već tri godine, otkako Igor dobiva niz prestižnih svjetskih modnih nagrada. Njegove modne vizije koje komentiraju potrebu ekološkog liječenja Zemlje ne bi mu, međutim, donijele nagradu da nije iznimno talentiran i samosvojan dizajner!

Galaš ručno plete voluminozne modele za svoje futurističko modno pleme. Fasciniralo je to ugledan međunarodni žiri. Hvale oni Galaševu fantastičnu izradu i vizionarski dizajn. Vjeruju da je Galaš vizionar-lider u hrvatskoj modnoj industriji. Trebali bi to čuti šefovi hrvatskog gospodarstva!
No, nije tako. Mi smo bahata nacija koja takve vrijednosti ne zna pravo ni podržati ni iskoristiti. Jedini pokušaj povezivanja domaćih dizajnera i industrija pokrenuo je Vinko Filipić projektom “Fashion.hr industrija”. Zahvaljujući tome, Galaš sada sav trud ulaže u kolekciju modne kuće Arena – Additive by Galaš! A svoju novu kolekciju za sljedeću zimu pokazat će ipak i ovdje i u Americi. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.