Pojavio se zainteresirani graditelj doma za starije

KRIŽEVCI – Investicijsko-savjetodavna grupa M.A.D. iz Zagreba mogući je ulagač u gradnju doma za starije i nemoćne osobe na prostoru bivše križevačke vojarne. Javni natječaj kojim se traže mogući investitori raspisan je 1. travnja i na njega su se ponude u gradskoj upravi primale do prvog dana lipnja, no kako su u zagrebačkoj tvrtki za natječaj doznali tek nedavno, zatražili su 30 dodatnih dana za prikupljanje tražene dokumentacije. Uz taj rok zanima ih i par pojašnjenja, naime što će biti nakon 2030. godine, kada istekne rok prava građenja na prostoru bivše vojarne, a koji je država prenijela Gradu Križevcima. Drugim riječima, ulagača zanima tko će jamčiti nastavak poslovanja doma ukoliko država odluči ne produžiti pravo građenja. Prema gospodarsko-financijskom pročelniku Darku Masnecu, ako bi Grad dao takvo jamstvo, preuzeo bi rizik za postupke države.

– Umjesto ‘garancije’, bolja izjava je da Grad preuzima obavezu da će kod države ishoditi produljenje prava građenja, rekao je Masnec.
Također, tvrtku M.A.D. zanima kako gradska uprava namjerava sudjelovati u pokriću dijela troškova smještaja stanara u budućem domu. Prema pojašnjenju pročelnika za društvene djelatnosti Mladena Tenodija, Grad će sufinancirati dio ekonomske cijene smještaja socijalno ugroženih, a udjel bi se odredio posebnim ugovorom s pružateljem usluge. Pismo s odobrenjem dodatnog roka i traženim odgovorima upućeno je zainteresiranom ulagaču, a dolazak njihovih predstavnika u Križevce očekuje se u idućih tjedan dana.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.