U subotu Sertićevi ‘Crteži’ u Klubu kulture

Galerija K.V.A.R.K. u Klubu kulture u Križevcima ovu će subotu predstaviti vinkovačkog umjetnika Dubravka Sertića njegovom likovnom izložbom “Crteži”. Četrdesettrogodišnji Sertić je osnovnu i srednju školu završio u Vinkovcima gdje i danas živi i radi. Likovnošću se bavi od kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća. Član je Matice hrvatske, HDLU-a Zagreb i Grupe 1999 Vinkovci. Nekoliko radova uvršteno mu je kroz donacije ili otkup u nekoliko hrvatkih muzeja (Muzej suvremene umjetnosti Zagreb (zbirka skulpture), Gradski muzej Vinkovci, Gradski muzej Vukovar), a brojni radovi nalaze se u raznim privatnim zbirkama i Dječjem domu sv. Ane u Vinkovcima.

Smatraju ga originalnom pojavom u vinkovačkom likovnom krugu, po njegovoj izvornosti koja pretpostavlja potpunu neovisnost o bilo kakvim prethodnicima i uzorima, ni u Vinkovcima, niti u likovnoj umjetnosti uopće.
Izložba se otvara u 21 sat, kad će se ispred organizatora obratiti križevački profesor likovne kulture i akademski kipar Igor Brkić, s prigodnom pričom će sudjelovati i spisatelj Petar Babić, a predgovor same izložbe predstavit će profesorica Gordana Juran-Ratković. Ulaz na izložbu je slobodan, a očekuju se i glazbeni gosti iznenađenja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.