Na humanitarnoj a(u)kciji skupili 12.980 kuna za pomoć kolegama

DOBRA DJELA Križevački učenici prodavali svoje slike. Učenici četvrtoga razreda OŠ Ljudevita Modeca dali su 54 svoja likovna rada, koja su na dražbi postigla cijenu i 700 kuna

Križevački desetgodišnjaci pokazali su da su iskusni umjetnici, kulturni aktivisti, ali nadasve humanitarci, organiziravši prodajnu izložbu svojih likovnih radova. Učenici 4. c razreda OŠ Ljudevita Modeca, pod vodstvom svoje učiteljice Sandre Poje nekoliko su mjeseci crtali, slikali, bojili te su 54 svoja rada, koje je odabrala nastavnica likovnog odgoja Senka Pleše, stavili na aukciju. Tako žele pomoći učeniku 2. razreda Emanuelu Kušecu, oboljelom od cerebralne paralize i ostalima potrebitima.

Dora Rebić uoči te dražbe ponadala se da će uspjeti, no zasigurno ni ona ni njezini vršnjaci nisu slutili da će te večeri skupiti čak 12.980 kuna! Marija Selak napomenula je da su se dugo pripremali i da je sretna što je sve ispalo jako dobro. Marija Jakopović dodala je kako joj je bilo drago kada je vidjela roditelje i ostale posjetitelje kako dižu ruke, a time i vrijednost izloženih radova. U ponudi su bile i tri njezine slike.

Učenici Modeca već su imali slične akcije solidarnosti, a i ova je bila dio tzv. Bisera pod Kalnikom, likovnih kolonija za pomoć sugrađanima. Sandra Poje ocijenila je da su pobijedili humanost i dobrota, a aukcija je bila predodređena za uspjeh čim su se đaci toga dosjetili. Ravnatelj Modeca prof. Dražen Bokan zahvaljuje četvrtašima i gostima, raspoloženima za licitaciju. Početna vrijednost svakog rada bila je 50 kuna, a završni iznosi “skakali” su i na 700 kuna. Bokan je Križevčane pozvao i na priredbu za Dan škole večeras u Hrvatski dom. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.