Križevci: Ove godine bez nagrade za životno djelo

U srijedu, 27. travnja, za Dan grada, koji je po tradiciji 24. travnja, ali se zbog Uskrsa obilježava ove srijede, neće biti dodijeljena nagrada za životno djelo. Trebao ju je dobiti Ante Starčević, profesor tehničke kulture, kojeg je predložila Zajednica tehničke kulture, na čelu koje je Ivan Knok, šef gradskog SDP-a. Na prošlotjednom Gradskom vijeću šestorica vijećnika SDP-a glasali su za ovu odluku, ali su HSS-a, HDZ-a, HDSS-a, HSU-a i HSLS-a bili protiv i suzdržani te je prijedlog zbog izostanka potpore većine prisutnih ipak odbačen.

Plaketu grada, kako je i predloženo, dobit će Terezija Horvat, vlč. Krešimir Žinić i Športsko ribolovni klub te priznanja Marija Prodan, Nena Prosenečki, Đuro Škovrc, Dobrovoljno vatrogasno društvo Majurec i Lovačko društvo Sveti Hubert.
U povodu Dana grada sutra, u srijedu, u velikoj dvorani Hrvatskog doma u 11 sati počinje svečana sjednica, a nakon toga predstavljanje medalje sv. Marka Križevčanina.

U petak, 29. travnja, nakon fišijade KUD Križevci organizira manifestaciju ’Zaplešimo zajedno’ na Trgu J.J. Strossmayera. Dan kasnije, u subotu Križevački likovni krug otvorit će izložbu u spomen Marcelu Jelaku, a u 10 sati na središnjem gradskom trgu počinje 20. Državni turnir Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, nakon kojeg slijedi izložba hrvatskih akademskih slikara. Obilježavanje Dana grada završava u nedjelju, 1. svibnja, 2. županijskim polumaratonom Križevci-Kalnik. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.